DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
02. novembrī, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Kultūra

Atklāta jauno mākslinieku darbu izstāde "Latvijas valsts mežu stipendija mākslā 2020"

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Novembrī, bagātīgo rudens krāsu laikā, Latvijas Mākslas akadēmijas studentu mākslas darbi par mežu kā ilgtspējīgu un atjaunojamu dabas resursu, apskatāmi izstādē “Latvijas valsts mežu stipendija mākslā 2020” LVM klientu centrā Rīgā, Vaiņodes ielā 1.

Šogad AS “Latvijas valsts meži” (LVM) un Latvijas Mākslas akadēmijas (LMA) kopīgi rīkotajā konkursā šogad piedalījās 28 mākslinieki, kuri savos darbos jaunradi saistīja ar meža augošo lomu Latvijas tautsaimniecībā.

appo3149

Izstādē apskatāmie darbi atklāj jauno mākslinieku izpratni par meža apsaimniekošanu, kas papildināti ar aprakstu. Piemēram: “Pastāvēs, kas mainīsies. Jaunrade, ienākot pasaulē, pārņem un lauž vecā paradumus un tendences, atstājot vietu jaunai izaugsmei un idejām”.

Savukārt cita darba aprakstā teikts: “Ar simbolu palīdzību savā darbā uzdodu jautājumu – kādas vērtības mēs nododam nākamajām paaudzēm. Mežu var novērtēt ar racionālu kritēriju palīdzību, bet līdzīgi kā mākslā, ir grūti novērtēt tā emocionālo in estētisko devumu”.

Vēl cita darba autors konkursa tēmai pievēršas praktiski: “Bīstams un svarīgs darbs – aprūpēt kokus. Ne visi vēlas būt par akrobātu kokos. Darbs rosina sarunāties par ne tik populāro profesiju, kas saistāma ar meža teritoriju kopšanu.”

appo3150

Konkursa uzvarētājs – stipendijas ieguvējs – tiks paziņots novembra izskaņā. Vienreizējās stipendijas apjoms konkursa uzvarētājam ir 1500 eiro. 

appo3142

Lēmumu par stipendijas piešķiršanu pieņems žūrijas komisija no LVM un LMA, vērtējot pretendentu māksliniecisko profesionalitāti un darbu atbilstību konkursa radošajam uzdevumam. Papildu informācija par konkursu ir pieejama vietnē www.lvm.lv/maksla un www.lma.lv.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI