DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
02. novembrī, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ekonomika

LU samazina izsoles sākuma cenu dienesta viesnīcai Teikā

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Latvijas Universitāte (LU) atkārtotā izsolē, kas notiek no 2. novembra līdz 8. decembrim, pārdod īpašumu Burtnieku ielā 1, Teikā. Iepriekšējā izsole bija noslēgusies bez rezultāta. 

Īpašums Burtnieku ielā 1 ir viens no lielākajiem īpašumiem, ko Universitāte līdz šim atsavinājusi. Izsolē iegūtie līdzekļi tiks novirzīti LU Akadēmiskā centra attīstībai. 

LU dienesta viesnīca Teikā, Burtnieku ielā 1, ir funkcionējoša dienesta viesnīca 5005 m2 platībā. Dienesta viesnīcā vairs nemitinās studenti un viesnīcas istabiņas tiek īstermiņā izīrētas nestudējošajiem.  

Pateicoties perspektīvajai atrašanās vietai un īpašuma konfigurācijai, īpašumam ir liels attīstīšanas potenciāls. Teikas apkārtnē, kur koncentrējas jaunie speciālisti, tehnoloģiju uzņēmumi un biznesa centri, šāda veida īpašuma attīstīšana ir īpaši aktuāla. Vēl viena īpašuma priekšrocība ir liela ēkas un piegulošās zemes platība, kas nodrošina variācijas iespējas, attīstot objektu, norāda LU pārstāvji. 

Atkārtotās izsoles sākuma cena ir samazināta par 277 500 EUR un jaunā izsoles sākuma cena ir 1 500 000 EUR (299,7 EUR/m2), kopējā ēkas platība ir 5005 m2 un kopēja zemes platība 7094 m2.  

Dienesta viesnīca Burtnieku ielā 1 ir viena no LU īpašumā esošajām dienesta viesnīcām, kas atbilstoši LU nekustamo īpašumu attīstības plānam tiek virzīta uz atsavināšanu. Citas īpašumā esošās dienesta viesnīcas LU plāno attīstīt, pakāpeniski uzlabojot to kvalitāti. 

Šī ir unikāla iespēja privātajiem attīstītājiem iegādāties šo objektu, jo tirgū šāda veida īpašumi ir reti sastopami, uzsver LU Infrastruktūras departamenta pārstāvji. 

Informācija par izsoles noteikumiem ir pieejama vietnē www.lui.lu.lv 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI