DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
30. oktobrī, 2020
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts aizsardzība

Nacionālo bruņoto spēku Instruktoru skolai aprit 20. gadadiena

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Svētdien, 1. novembrī, aprit 20 gadi kopš izveidota Nacionālo bruņoto spēku Instruktoru skola.

Nacionālo bruņoto spēku Instruktoru skolas galvenie uzdevumi ir nodrošināt Nacionālo bruņoto spēku vienību instruktoriem iespēju iegūt un paaugstināt militārajam dienestam nepieciešamo profesionālo kvalifikāciju, kā arī veicināt profesionālās izglītības kvalitātes nodrošināšanas sistēmas pilnveidi.

Instruktoru skola ir Nacionālo bruņoto spēku Mācību vadības pavēlniecības pakļautībā esoša militārās izglītības iestāde un ir vienīgā Latvijā, kurā nodrošina instruktoru profesijas militāro izglītību. Lai iespējami augstvērtīgāk veiktu tās pamatuzdevumu, skolu pēdējos gados aizvien vairāk un aktīvāk atbalsta Latvijas Nacionālā aizsardzības akadēmija, citas skolas un mācību centri, kā arī Nacionālo bruņoto spēku regulāro spēku vienības un Zemessardze.

Instruktoru skolu 20 tās pastāvēšanas gados absolvējuši vairāk nekā 8000 apmācāmie, apgūstot dažādas karjeras un kvalifikācijas mācību programmas. Viens no būtiskākajiem paveiktiem darbiem – ir izveidota Nacionālo bruņoto spēku instruktoru militārās izglītības sistēma, kas nodrošina augsti kvalificētus un profesionālus instruktorus Nacionālo bruņoto spēku kaujas spēju attīstībai un Valsts aizsardzības uzdevumu izpildei.

Šogad ir apstiprināta jaunā Nacionālo bruņoto spēku instruktoru militāras izglītības koncepcija, saskaņā ar kuru tiek pilnveidotas instruktoru mācību programmas un sākot ar 2021. gadu tiks gatavoti instruktori bruņoto spēku vajadzībām atbilstoši uzlabotiem standartiem.

Nacionālo bruņoto spēku Instruktoru skolas komandieris kopš 2017. gada augusta ir pulkvežleitnants Vasilijs Gračovs.

Nacionālo bruņoto spēku Instruktoru skolas devīze – “Gods. Vienotība. Prasme.”

Nacionālo bruņoto spēku Instruktoru skola dibināta 2000. gada 1. novembrī uz Zemessardzes Kājnieku mācību centra bāzes. Skola izvietota Cēsīs, bijušajās Daugavpils 8. kājnieku pulka kazarmās.  Tās nosaukums izvēlēts, ņemot vērā pirmskara Latvijas armijas tradīciju seržanta sastāvam lietot apzīmējumu – instruktori.

Vairāk informācijas par Instruktoru skolu pieejama šeit: https://www.mil.lv/vienibas/macibu-vadibas-pavelnieciba/instruktoru-skola

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI