DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
30. oktobrī, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

ES līderu sanāksmē pārrunā stratēģiju Covid-19 izplatības ierobežošanai

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš ceturtdien, 29. oktobrī, piedalījās neformālā Eiropadomes sēdē, Eiropas Savienības (ES) valstu un valdību vadītāju sanāksmē, kurā pārrunāja ES stratēģiju Covid-19 izplatības ierobežošanai.

ES līderi bija vienisprātis par situācijas nopietnību saistībā ar pieaugošo Covid-19 izplatību Eiropā, kas rada būtiskus izaicinājumus dalībvalstu veselības aprūpes sistēmām un ekonomikām.  Kopīgais mērķis ir  pēc iespējas ierobežot vīrusa izplatību, līdz būs pieejama vakcīna. Sabiedrības līdzdalība un sociālo kontaktu ierobežošana ir pareizā pieeja vīrusa izplatības samazināšanai.

ES valstu un valdību vadītāji atzinīgi novērtēja Eiropas Komisijas piedāvāto Covid-19 pakotni un vienojās turpināt koordināciju ES līmenī testēšanas, vakcīnu, kontaktu izsekošanas aplikāciju un pasažieru reģistrācijas jomā.

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš Eiropadomē uzsvēra, ka nepieciešama kopīga, koordinēta ES rīcība Covid-19 pandēmijas ierobežošanai, ņemot vērā, ka vīruss robežas nepazīst un joprojām ir īpaši bīstams, jo pret to nav ne efektīvu zāļu, ne arī vakcīnas.

Ņemot vērā nesen notikušos terora aktus Francijā, Eiropadomes sēdē ES līderi pieņēma kopīgu paziņojumu tās atbalstam.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI