DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
27. oktobrī, 2020
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Ugunsgrēkā Liepājā cieta cilvēks

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 26.oktobra plkst.06.30 līdz 27.oktobra plkst.06.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 28 izsaukumus – 13 uz ugunsgrēku dzēšanu, 13 uz glābšanas darbiem, bet divi izsaukumi bija maldinājumi.

Šorīt plkst.07.10 VUGD saņēma izsaukumu uz Baložu ielu Daugavpilī, kur deg neapsaimniekotas vienstāvu ēkas mansarda stāvs 60m2 platībā. Plkst.07.39 šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks tika lokalizēts un patlaban turpinās tā dzēšanas darbi.

Naktī plkst.00.45 tika saņemts izsaukums uz Čiekuru ielu Daugavpilī, kur vienstāva angāra tipa ēkā dega krāsošanas kamera, automašīnas un riepas kopumā 100m2 platībā. Plkst.03.51 šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts.

Vakar plkst.22.21 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz izsaukumu Rīgā, kur dega neapsaimniekota četrstāvu ēka vairāk nekā 250m2 platībā. Plkst.06.14 šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts.

Plkst.12.00 VUGD saņēma izsaukumu Liepājā, kur daudzstāvu nama dzīvoklī dega uz ieslēgtas plīts bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens 0,10m2 platībā. Ugunsgrēkā cieta cilvēks, kurš tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem. Plkst.12.23 ugunsgrēks tika likvidēts. Notikuma vietā dzīvoklis un kāpņu telpa bija aprīkota ar dūmu detektoru.

VUGD atgādina: gatavojot un sildot ēdienu, ievērojiet piesardzību! Neatstājiet ēdienu uz ieslēgtas plīts bez uzraudzības! Uzstādiet mājokļos dūmu detektorus, kas laikus vēstīs par sadūmojumu, dodot iespēju izglābties no piedūmotām telpām un izsaukt ugunsdzēsējus glābējus, zvanot 112!

Plkst.11.41 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz izsaukumu Rīgā, kur divstāvu dzīvojamā mājā dega elektroierīce un sadzīve mantas 6m2 platībā. No piedūmotās ēkas tika izglābts cilvēks. Plkst.14.05 ugunsgrēks tika likvidēts. Ēkas abos stāvos bija uzstādīti dūmu detektori.

VUGD aicina ievērot piesardzību izmantojot un uzlādējot elektroierīces! Sekojiet lietošanas instrukcijā norādītajiem ieteikumiem un padomiem par pareizu ierīču izmantošanu!

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI