DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
27. oktobrī, 2020
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība
1
1

IDB nosūtījis kriminālprocesu kriminālvajāšanas uzsākšanai pret VUGD amatpersonu par tīšu miesas bojājumu nodarīšanu

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Iekšējās drošības birojs (IDB) Rīgas rajona prokuratūrai nosūtījis kriminālprocesu kriminālvajāšanas uzsākšanai pret Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) Rīgas reģiona pārvaldes Siguldas daļas amatpersonu par Krimināllikuma 130. panta otrajā daļā paredzēto noziedzīgo nodarījumu – tīšu vieglu miesas bojājumu nodarīšanu.

Veicot pirmstiesas izmeklēšanu, Iekšējās drošības birojs noskaidroja, ka minētā VUGD amatpersona ārpus dienesta pienākumu pildīšanas nodarīja vieglus miesas bojājumus privātpersonai. Konflikts norisinājās privātā svinību pasākumā un VUGD amatpersona iespējamā noziedzīgā nodarījuma izdarīšanas laikā atradās alkohola reibumā.

Iekšējās drošības biroja priekšnieks Valters Mūrnieks uzsver: “Sabiedrība pastiprināti vērtē ikkatras Valsts amatpersonas rīcību un seko, lai to uzvedība atbilst visām likumdošanas normām gan dienesta pienākumu pildīšanas laikā, gan ārpus tā. Katrs valsts amatpersonas iespējamais noziedzīgais nodarījums, neatkarīgi no tā smaguma pakāpes, rada negatīvas sekas cietušajiem un to tuviniekiem, kā arī ietekmē reputāciju valsts pārvaldei, tādēļ mūsu, Iekšējās drošības biroja, uzdevums ir nodrošināt, ka amatpersonas, kas veic pretlikumīgu rīcību, tiek sauktas pie atbildības!”

Novembrī apritēs pieci gadi kopš IDB dibināšanas un šo gadu laikā biroja izmeklētie kriminālprocesi ir kļuvuši apjomīgāki un sarežģītāki – ir būtiski palielinājusies to izmeklēšanas efektivitāte, un to ietvaros tiek reģistrēts aizvien vairāk noziedzīgu nodarījumu, kā arī pieaug kriminālprocesā iesaistīto personu loks. IDB kopš tā dibināšanas vada Iekšējās drošības biroja priekšnieks Valters Mūrnieks un šī gada 28. jūlijā, nozares vadībai un Ministru kabinetam atzinīgi novērtējot Iekšējās drošības biroja līdz šim paveikto, Ministru kabinets pagarināja V. Mūrnieka pilnvaru termiņu IDB priekšnieka amatā uz pieciem gadiem, līdz 2025. gada 31. oktobrim.

Iekšējās drošības birojs atgādina, ka nevienu personu nevar uzskatīt par vainīgu noziedzīga nodarījuma izdarīšanā, kamēr tās vaina nav pierādīta Kriminālprocesa likumā paredzētajā kārtībā.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI