DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
26. oktobrī, 2020
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Satiksme

Valsts policija trīs dienu laikā Kurzemē pieķer 13 dzērājšoferus

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Aizvadītajās brīvdienās, laika posmā no 23. līdz 25.oktobrim Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes amatpersonas ir pieņēmuši 204 lēmumus administratīvo pārkāpumu lietā, no tiem 99 par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu. Tāpat kopumā ir pieķerti 13 transportlīdzekļu vadītāji, kuri pie stūres sēdušies reibuma stāvoklī.

23.oktobrī Virgas pagastā 1972.gadā dzimsi vīrietis, vadot velosipēdu, atradās alkohola reibumā, viņa izelpā konstatētas 1,79 promiles alkohola. Tāpat vīrietim nav vadītāja apliecības. Saldū, Ganību ielā 1980.gadā dzimis vīrietis vadīja velosipēdu, būdams 2,32 promiļu reibumā. Brocēnu novadā, Gaiķu pagastā 1994.gadā dzimis vīrietis vadīja paštaisītu, nereģistrētu mopēdu, būdams 1,15 promiļu reibumā.  Skrundā, Saldus ielā 1972.gadā dzimis vīrietis vadīja velosipēdu, būdams 0,68 promiļu reibumā.
Savukārt Saldū, Lielā ielā 1994.gadā dzimis vīrietis vadīja velosipēdu, būdams 1,78 promiļu reibumā.
25.oktobrī Talsu novadā, Valdgales pagastā 1974.gadā dzimis vīrietis vadīja velosipēdu, būdams 0,74 promiļu reibumā. Talsu novadā, Valdgales pagastā 1964.gadā dzimis vīrietis vadīja velosipēdu, būdams 0,73 promiļu reibumā. Savukārt Ventspilī, Inženieru ielā 1969.gadā dzimis vīrietis vadīja automašīnu “BMW”, būdams alkohola reibumā. Visos gadījumos ir uzsākti procesi administratīvo pārkāpumu procesi.

Savukārt piecos gadījumos Kurzemē transportlīdzekļu vadītāji sēdās pie stūres, būdami alkohola reibumā un bez tiesībām, kas, saskaņā ar Krimināllikumu, ir noziedzīgs nodarījums 24.oktobrī Liepājā, Atmodas bulvārī 1987.gadā dzimsi vīrietis vadīja automašīnu “BMW”, būdams alkohola reibumā un bez tiesībām. Arī Skrundā, Rīgas ielā 1970.gadā dzimis vīrietis vadīja automašīnu “Nissan”, būdams alkohola reibumā un bez tiesībām. 25.oktobrī Talsos, Krišjāņa Valdemāra ielā 1992.gadā dzimis vīrietis vadīja automašīnu “BMW”, būdams 1,33 promiļu reibumā un bez transportlīdzekļa vadīšanas tiesībām. Ventspilī, Lielā prospektā 1973.gadā dzimis vīrietis vadīja automašīnu “Audi”, būdams alkohola reibumā un bez transportlīdzekļa vadīšanas tiesībām Savukārt Kuldīgā, Kaļķu ielā 1974.gadā dzimis vīrietis vadīja automašīnu ”Volkswagen”, būdams 0,80 promiļu reibumā un bez transportlīdzekļa vadīšanas tiesībām.

Visos piecos gadījumos par notikušo ir uzsākti kriminālprocesi par transportlīdzekļa vadīšanu, ja nav transportlīdzekļa vadīšanas tiesību (transportlīdzekļa vadīšanas tiesības noteiktā kārtībā nav iegūtas vai ir atņemtas) un ja vadītājs atrodas alkohola, narkotisko, psihotropo, toksisko vai citu apreibinošu vielu ietekmē. Saskaņā ar Krimināllikumu, par šādu likumpārkāpumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz vienam gadam vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu, atņemot transportlīdzekļa vadīšanas tiesības uz laiku līdz pieciem gadiem.

Valsts policija atgādina, ka transportlīdzekļa vadīšana reibumā būtiski apdraud gan paša, gan citu ceļu satiksmes dalībnieku veselību un dzīvību. Valsts policijas pateicas tiem iedzīvotājiem, kas aktīvi ziņo par aizdomīgiem vadītājiem un aicina arī turpmāk nepalikt vienaldzīgiem, un situācijās, kad rodas pamatotas aizdomas, ka transportlīdzekļa vadītājs pie stūres sēdies reibumā, ziņot par to Valsts policijai, zvanot pa tālruni 110.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI