DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
26. oktobrī, 2020
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Nedēļas nogalē ugunsgrēkos cieta trīs cilvēki

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Aizvadītajās diennaktīs, laika posmā no šī gada 23.oktobra plkst. 06.30 līdz 26.oktobra plkst. 06.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 108 izsaukumus – 34 uz ugunsgrēku dzēšanu, 51 uz glābšanas darbiem, bet 28 izsaukumi bija maldinājumi.

Svētdien plkst.21.11 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz izsaukumu Rīgā, kur piecstāvu ēkas dzīvoklī dega matracis 0,5m2 platībā. Ugunsdzēsēji glābēji no piedūmotā dzīvokļa izglāba cilvēku, kurš bija cietis, un tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem. Plkst.21.47 ugunsgrēks tiks likvidēts.

Sestdien plkst.17.29 VUGD saņēma izsaukumu uz Saulkrastu novadā, kur divstāvu dzīvojamā mājā dega gulta un sadzīves mantas 10m2 platībā. Ugunsdzēsēji glābēji no degošās telpas iznesa cilvēku, kurš bija cietis, un nodeva NMPD mediķiem. Plkst.18.17 ugunsgrēks tika likvidēts.

Plkst.12.15 tika saņemts izsaukums Rīgā, kur piecstāvu mājas dzīvoklī dega ledusskapis un  sadzīves mantas 3m2 platībā. Pirms VUGD ierašanās no ēkas evakuējas 20 cilvēki, vēl trīs cilvēkus evakuēja ugunsdzēsēji glābēji un vienu cilvēku izveda no piedūmotām telpām ar glābšanas maskas palīdzību. Plkst.13.11 ugunsgrēks tika likvidēts.

Piektdien plkst.09.24 VUGD saņēma izsaukumu uz Preiļu novadu, kur divstāvu dzīvojamā mājā dega dīvāns 1m2 platībā. No piedūmotās telpas tika izglābts cilvēks, kurš bija cietis, un tika nodots NMPD mediķiem. Plkst.10.01 ugunsgrēks tika likvidēts.

Mājokļos, kur bija notikušas ugunsnelaimes, dūmu detektori nebija izstādīti, turklāt iespējamie ugunsgrēka izcelšanās iemesli ir saistīti ar neuzmanību rīcību ar uguni – neuzmanīgu smēķēšanu. VUGD aicina ievērot piesardzību, izmantojot uguni mājokļos, kā arī nesmēķēt gultā! Uzstādiet mājokļos dūmu detektorus, kas laikus vēstīs par sadūmojumu un dos iespēju izglābties no bīstamās vides!

Sestdien ugunsdzēsēji glābēji Limbažos nogādāja ezera krastā bojāgājušu cilvēku un nodeva NMPD mediķiem.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI