DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
22. oktobrī, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Ārlietu ministrs un Šveices Nacionālās padomes prezidente pārrunā abu valstu sadarbības veicināšanu

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

2020. gada 21. oktobrī ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs tikās ar Šveices Konfederācijas Nacionālās padomes (parlamenta) prezidenti Izabellu Morē (Isabelle Moret) un deputātiem.

Latvijas puse akcentēja vēsturiski ciešo un ilggadējo abu valstu sadarbību, aktīvo divpusējo dialogu un regulārās politiskās konsultācijas, norādot, ka Latvija un Šveice 2021. gadā svinēs diplomātisko attiecību simtgadi. Delegācijas bija vienisprātis par nepieciešamību stiprināt ekonomisko sadarbību, saredzot potenciālu sadarbībai augstajās tehnoloģijās, īpaši biomedicīnā, mākslīgā intelekta jomā, pētniecībā un attīstībā. E. Rinkēvičs augsti novērtēja Latvijas un Šveices labo sadarbību starptautiskajās organizācijās.

Ārlietu ministrs izteica pateicību Šveicei par projektiem, kas Latvijā īstenoti ar Šveices Finanšu palīdzības programmas atbalstu, un apliecināja interesi sadarbību turpināt arī nākotnē.

Papildu divpusējo attiecību aspektiem puses pārrunāja arī aktuālos Eiropas Savienības, starptautiskās politikas un reģionālos drošības jautājumus, lielu uzmanību pievēršot situācijas attīstībai Baltkrievijā. E. Rinkēvičs uzsvēra, ka Šveice ir nozīmīga ES partnere ne tikai divpusēji, bet arī globālajos jautājumos. Ministrs pauda atbalstu drīzai ES-Šveices institucionālā Ietvarlīguma noslēgšanai, kas, pilnveidojot ES-Šveices sadarbības juridisko ietvaru, veicinātu arī valstu divpusējo sadarbību.

Šveices Nacionālās padomes prezidente un delegācija uzturas oficiālā vizītē Latvijā no 2020. gada 20. līdz 22. oktobrim, šī ir pirmā Šveices parlamenta prezidenta oficiālā vizīte Latvijā. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI