DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
20. oktobrī, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Aizsardzības ministriju pilnvaro slēgt līgumus par Latvijā ražotas munīcijas piegādēm

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Šodien, 20. oktobrī, Ministru kabinets apstiprināja Aizsardzības ministrijas ziņojumu, kas paredz Aizsardzības ministrijai piešķirt pilnvaras slēgt līgumus par Latvijā ražotas munīcijas piegādēm.

“Covid-19 sniegtās mācības uzskatāmi demonstrē, ka nopietnas krīzes gadījumā Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem nepieciešamo materiāltehnisko līdzekļu piegādes no ārvalstīm būs ierobežotas vai pat neiespējamas. Līdz ar to sadarbībā ar vietējo industriju mums jau laicīgi jāsagatavojas jebkuram scenārijam. Šī pieeja ir pragmatiska gan no bruņoto spēku nodrošinājuma viedokļa, gan nodrošina saimnieciski izdevīgākās valsts aizsardzības budžeta līdzekļu investīcijas vietējā ekonomikā,” uzsver aizsardzības ministrs Artis Pabriks.

Kā norāda aizsardzības ministrs, šāds pilnvarojums paver ceļu sadarbības paplašināšanai ar vietējo aizsardzības industriju un būtiski stiprina Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem stratēģiski svarīgu produktu piegādes drošību, sekmējot bruņoto spēku veikstpēju.

Gatavojot ziņojuma projektu, Aizsardzības ministrija ir izvērtējusi visu Latvijā sertificēto militāro ražotāju industriālās iespējas un pašreizējā piedāvājuma atbilstību Nacionālo bruņoto spēku kvalitātes prasībām.

Paredzēts, ka piegādes līgumi tiks slēgti pakāpeniski, katrā atsevišķā gadījumā pārliecinoties par piedāvājuma tehnisko un izmaksu atbilstību vispārējiem rādītājiem salīdzināmos starptautiskos vai nacionālos munīcijas iepirkumos.  

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI