DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
20. oktobrī, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Noziedzība

Dienesta suņi norāda uz sešiem jauniešiem, kuri, iespējams, lietojuši narkotiskās vielas

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Pagājušajā un aizpagājušajā nedēļā Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Talsu un Saldus iecirkņa amatpersonas sadarbībā ar Valsts policijas Kinologu nodaļas Zemgales grupas inspektoru Gintu Vuškānu un dienesta suni Darvinu, kā arī sadarbībā ar Valsts ieņēmumu dienesta Muitas pārvaldes Kinoloģijas nodaļas eksperti un dienesta suni veica pārbaudes mācību iestādēs Talsu iecirkņa apkalpojamā teritorijā un Saldus iecirkņa apkalpojamā teritorijā ar mērķi pārbaudīt, vai nenotiek nelikumīga narkotisko vielu aprite – lietošana, glabāšana un realizācija.

Dienesta suņi  norādīja uz sešiem jauniešiem, kuri, iespējams atradušies narkotisko vielu ietekmē. Talsu pusē dienesta suns Darvins norādīja uz diviem jauniešiem, bet Saldus pusē Valsts ieņēmumu dienesta Muitas pārvaldes dienesta suns norādīja uz četriem jauniešiem. Lai pārbaudītu narkotiku klātbūtni organismā, jaunieši tika nogādāti medicīnas iestādē ekspertīzes veikšanai. Jaunieši ir vecumā no 15 līdz 18 gadiem. Šobrīd Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Talsu un Saldus iecirkņos par notikušo ir uzsākti procesi administratīvo pārkāpumu lietā, līdz tiks saņemti ekspertīžu rezultāti un varēs lemt par materiālu tālāku virzību.

Saskaņā ar Narkotisko un psihotropo vielu un zāļu, kā arī prekursoru likumīgās aprites likumu, par narkotisko vielu neatļautu iegādāšanos vai glabāšanu nelielā apmērā vai par narkotisko vai psihotropo vielu neatļautu lietošanu ir paredzēts brīdinājums vai naudas sods līdz 280 eiro.

Izsakām pateicību kolēģim, Valsts policijas Kinologu nodaļas Zemgales grupas inspektoram Gintam Vuškānam ar dienesta suni Darvinu un Valsts ieņēmumu dienesta Muitas pārvaldes Kinoloģijas nodaļas ekspertei par sadarbību šajos profilaktiskajos pasākumos. Šāda veida pārbaudes notika iepriekš un tiks veiktas arī turpmāk

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI