DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
20. oktobrī, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

Interesenti aicināti pieteikties kosmosa tehnoloģiju hakatonā “Act In Space”

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

2020. gada 13. un 14. novembrī tehnoloģiju entuziasti, studenti, uzņēmēji un ikviens interesents aicināts piedalīties kosmosa tehnoloģiju hakatonā “Act In Space”, kas notiks jau ceturto reizi un šogad vienlaikus 45 valstīs visā pasaulē. Pieteikšanās un papildu informācija: https://actinspace.org/.

13. novembrī plkst. 18.00 tiks dots starts Latvijas dalībniekiem, kas vēlas izmēģināt savus spēkus Eiropas Kosmosa aģentūras datu, tehnoloģiju un patentu realizēšanā jaunos un inovatīvos risinājumos. 24 h laikā dalībniekus atbalstīs mentori -  informācijas tehnoloģiju, elektronikas un vides novērošanas jomu eksperti, biznesa attīstības speciālisti un LAIK dalībnieki. Būs iespējams arī sazināties ar ekspertiem ārzemēs.  Programma vēl tiks izziņota.

Latvijā hakatons notiks trešo reizi, to organizē Izglītības un zinātnes ministrija (IZM), Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra (LIAA), Latvijas Kosmosa industrijas asociācija (LAIK) un Rīgas Tehniskā universitāte (RTU).  2018. gada konkursā uzvarēja komanda “Space Tree”, kas izstrādāja meža monitorēšanas risinājumu, ar ko vēlāk pārstāvēja Latviju “Ac tIn Space” lielajā finālā Francijā, Tulūzā. Arī šī gada labākā projekta autoriem būs iespējas piedalīties starptautiskajā finālā Francijā, Tulūzā. Fināla galvenā balva ir bezsvara lidojums Airbus lidmašīnā, kā arī speciālbalvas labākajām uzņēmējdarbības un inovāciju idejām.

“Act In Space” izveidoja Francijas Kosmosa aģentūra (CNES) un Eiropas Kosmosa aģentūra (EKA). Hakatona uzdevums ir 24 stundu laikā izstrādāt risinājumus kosmosa tehnoloģiju izmantošanai ikdienas dzīvē, aptverot plašu nozaru spektru –  veselības aprūpi, aviāciju, mākslīgo intelektu, telekomunikācijas,  loģistiku u.c. “Act In Space” ir vienīgais šāda tipa konkurss pasaulē, kur jaunu un inovatīvu risinājumu izstrādei dalībnieki tiek nodrošināti ar EKA datiem, tehnoloģijām un to patentiem.

Papildu informācija IZM tīmekļvietnē.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI