DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
16. oktobrī, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Latviju oficiālā vizītē apmeklēs Šveices parlamenta apakšpalātas prezidente

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Oficiālā vizītē Latvijā no 20. līdz 22.oktobrim uzturēsies Šveices Konfederācijas Nacionālās padomes prezidente Izabella Morē (Isabelle Moret).

Otrdien, 20.oktobrī, Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece tiksies ar Šveices parlamenta prezidenti un apakšpalātas parlamentāriešiem, kas viņu pavada vizītē. Vizītes laikā ar Šveices parlamentāriešiem tiksies arī Saeimas priekšsēdētājas biedre, deputātu grupas sadarbības veicināšanai ar Šveices parlamentu vadītāja Inese Lībiņa-Egnere, Ārlietu komisijas priekšsēdētājs Rihards Kols, Eiropas lietu komisijas priekšsēdētāja Vita Anda Tērauda un citi Saeimas deputāti.

Abu parlamentu vadītājas piedalīsies ziedu nolikšanas ceremonijā pie Brīvības pieminekļa.

Viesojoties Latvijā, I.Morē tiksies arī ar Valsts prezidentu Egilu Levitu, ārlietu ministru Edgaru Rinkēviču un veselības ministri Ilzi Viņķeli.

Vizītes laikā plānots pārrunāt Latvijas un Šveices turpmākās sadarbības iespējas, kā arī aktuālos Eiropas Savienības, drošības un ārējo attiecību jautājumus. Latviju un Šveici vieno ciešs politiskais dialogs. Aizvadītajos gados Šveices finanšu palīdzības programmas ietvaros Latvijā īstenoti vairāki projekti, tostarp reģionālās attīstības, tiesu sistēmas modernizācijas, izglītības un pētniecības jomās.

Ņemot vērā Covid-19 izplatību un nepieciešamību nodrošināt drošu vizītes norisi, tā tiek organizēta, ievērojot epidemioloģiskās drošības protokolu. Vizītes laikā gan viesu, gan Latvijas delegācijai un citām norisē iesaistītajām personām, kā arī mediju pārstāvjiem jāvalkā sejas maskas, jāievēro distancēšanās, kā arī citas epidemioloģiskās drošības prasības.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI