DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
16. oktobrī, 2020
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Satiksme

Latvijas autoceļu uzturētājs gatavojas ziemas sezonai

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

VAS “Latvijas autoceļu uzturētājs” (LAU) veic sagatavošanās darbus ziemas sezonai, kā arī nepieciešamības gadījumā ir gatavs operatīvi reaģēt un samazināt brauktuvju slīdamību. Laika prognozes liecina, ka turpmākajās dienās atsevišķos reģionos gaisa temperatūra var noslīdēt zem 0 grādiem un uz autoceļu brauktuves var veidoties apledojums. LAU aicina autovadītājus būt piesardzīgiem un izvēlēties autoceļa seguma stāvoklim atbilstošu ātrumu, distanci un braukšanas stilu.

Ziemas sezonas sākums autoceļu uzturēšanā ir noteikts 1.novembrī, tomēr ja ziemai raksturīgie laika apstākļi iestājas ātrāk, darbi tiek uzsākti pēc nepieciešamības. Galvenie ziemas sezonas darbi ir autoceļu attīrīšana no sniega, slīdamības samazināšana, kā arī citi operatīvi veicamie darbi.

Ziemas darbos iesaistītās tehnikas vienības tiek sagatavotas jaunajai sezonai, lai to darbība atbilstu visām noteiktajām prasībām. Pirms ziemas sezonas tiek veikta kravas automašīnās uzstādīto GPS uzskaites sistēmas darbības pārbaude un kaisīšanas iekārtu kalibrēšana, lai apstrādājot brauktuves ar pretslīdes materiālu tiktu nodrošināts nepieciešamais izkaisītā materiāla daudzums.

LAU ziemas dienestā izmantos vairāk nekā 600 dažādas tehnikas vienības: 209 kravas automašīnas, kas aprīkotas ar kaisīšanas iekārtām un sniega lāpstām, 166 greideri, 119 ekskavatori, 112 traktori un 13 buldozeri. Sagādāti arī slīdamības samazināšanai nepieciešamie materiālu krājumi – noliktavās sāls ir vairāk nekā 51 000 tonnu apjomā, t, bet smilts-sāls maisījums sagatavots vairāk nekā 18 000 m3 apjomā.

Aicinām autovadītājus savlaicīgi sagatavoties ziemas sezonai, veikt vasaras riepu nomaiņu un ievērot drošas braukšanas principus ziemas apstākļos.

Atgādinām, ka autoceļu uzturēšanas darbiem tiešsaistes režīmā var sekot līdzi VAS “Latvijas Valsts ceļi” mājaslapas kartē (www.lvceli.lv), kā arī aplikācija “Waze”, kurā iespējams arī informēt par valsts autoceļu stāvokli. Par bīstamām situācijām uz valsts autoceļiem aicinām informēt arī VAS “Latvijas Valsts ceļi” Satiksmes informācijas centru, zvanot pa diennakts bezmaksas tālruni 8000 5555.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI