DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
15. oktobrī, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts aizsardzība

Vizītē Latvijā ierodas NATO Ziemeļaustrumu daudznacionālā korpusa štāba komandieris

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Šodien, 15. oktobrī, vizītē Latvijā ierodas NATO Ziemeļaustrumu daudznacionālā korpusa štāba komandieris ģenerālleitnants Slavomirs Voicehovskis (Sławomir Wojciechowski).

Ģenerālleitnants S.Voicehovskis vizītes ietvaros apmeklēs Ādažu bāzi, kur tiksies ar Daudznacionālā divīzijas štāba “Ziemeļi” komandieri ģenerālmajoru Flemingu Matiasenu (Flemming Mathiasen), lai pārrunātu aktuālos jautājumus, kas saistīti ar Daudznacionālās divīzijas “Ziemeļi” iekļaušanos NATO komandstruktūrā.

Ģenerālleitnants S.Voicehovskis tiksies ar Sauszemes spēku Mehanizētās kājnieku brigādes un Kanādas bruņoto spēku pavēlniecības Latvijā vadību, iepazīsies ar Sauszemes spēku Mehanizētās kājnieku brigādes un  NATO paplašinātās klātbūtnes Latvijā kaujas grupas spējām un uzdevumiem.

Daudznacionālo divīzijas štābu “Ziemeļi” Ādažu bāzē atklāja 2019. gada 8. martā, taču sākotnējā iekļaušanās NATO komandstruktūrā un komandvadības pārņemšana atbildības zonā tiek uzsākta tagad, kad sasniegtas attiecīgas militārās spējas.

Štāba izveides mērķis ir uzlabot Baltijas valstu aizsardzību un stiprināt NATO kolektīvo atturēšanu un aizsardzību, nodrošinot komandvadības elementu Baltijas reģionā. Štāba uzdevumi ir aizsardzības plānošana, militāro mācību un aktivitāšu organizēšana un īstenošana, lai palielinātu iesaistīto valstu savstarpējo savietojamību un spēju kopīgi veikt aizsardzības uzdevumus. 

Latvija divīzijas štāba darbībai nodrošina virsniekus un administratīvo personālu štāba uzdevuma veikšanai, kā arī nepieciešamo infrastruktūru Ādažu bāzē. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI