DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
14. oktobrī, 2020
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Saeimas priekšsēdētāja: 2021.gada budžets ir doto solījumu pildīšanas budžets

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

FOTO: Ieva Ābele, Saeima

Nākamā gada budžets ir solījumu pildīšanas budžets, un ir ļoti svarīgi, ka tajā tiks pildīti sabiedrībai dotie solījumi par mediķu un skolotāju algu paaugstināšanu. Tāpat svarīgi, ka valdība ir spējusi rast finansējumu garantētā minimālā ienākuma celšanai un vēl daudzām labām lietām, tostarp līdzekļus mājokļa programmas turpināšanai, uzsvēra Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece, trešdien, 14.oktobrī, no finanšu ministra Jāņa Reira saņemot tradicionālo portfeli ar nākamā gada valsts budžeta projektu un to pavadošo likumprojektu paketi. 

“Saeima nekavējoties uzsāks darbu pie jaunā budžeta, un to plānots skatīt e-Saeimas platformā,” informēja Saeimas priekšsēdētāja. Viņa uzsvēra, ka budžeta pieņemšanas procedūra nebūs no vieglākajām, tādēļ visi deputāti, ievērojot distancēšanos, aicināti strādāt frakcijām norādītajās parlamenta zālēs. “Parlamentā ir pieejams labs interneta pieslēgums, kas nepieciešams, lai darbs noritētu pilnvērtīgi, un šajās telpās nepieciešamības gadījumā deputāti arī jebkurā brīdī var saņemt IT atbalstu,” atzīmē I.Mūrniece.     

Laikā, kad visa pasaule rūpējas par veselību, arī Latvijā tam būs novirzīti ievērojami līdzekļi, un tas Latvijas vēsturē būs līdz šim lielākais līdzekļu apjoms veselības aprūpei, atzīmēja Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas priekšsēdētājs Mārtiņš Bondars. 

Nākamā gada valsts budžeta projektu un to pavadošos likumprojektus izskatīšanai Saeimas komisijās plānots nodot jau piektdien, 16.oktobrī, un par budžeta likumprojekta virzību Saeimā atbildīgā Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija darbu pie jaunā budžeta plānojusi sākt 20.oktobrī, informēja M.Bondars. 

Nākamgad ieņēmumu samazinājums plānots 328 miljonu, bet izdevumu palielinājums paredzēts 744 miljonu eiro apmērā, savukārt budžeta deficīts plānots 3,9 procentu apmērā no iekšzemes kopprodukta, informēja finanšu ministrs J.Reirs. Budžetā iekļautas daudzas svarīgas lietas – lielākas algas ārstiem, pedagogiem, finansējums neatkarīgajām institūcijām, sabiedrisko mediju iziešanai no reklāmas tirgus un sociālajai jomai, lai pildītu Satversmes tiesas lēmumus. Tāpat paredzēts samazināt sociālās iemaksas darba devējiem un darba ņēmējiem, kā arī plānots palielināt diferencēto neapliekamo minimumu, nākamā gada budžeta prioritātes iezīmēja finanšu ministrs. 

Konsolidētā valsts budžeta ieņēmumi nākamgad plānoti 9,6 miljardu eiro un izdevumi - 10 miljardu eiro apmērā. Savukārt pamatbudžeta ieņēmumi 2021.gadā paredzēti 6,9 miljardi eiro, bet izdevumi – 10,8 miljardi eiro. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI