DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
14. oktobrī, 2020
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Uzsver Latvijas gatavību arī turpmāk stiprināt sadarbību ar Centrālāzijas valstīm reformu pieredzes nodošanā

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

2020. gada 14. oktobrī Ārlietu ministrijas parlamentārā sekretāre Zanda Kalniņa-Lukaševica piedalījās Izglītības un zinātnes ministrijas rīkotajā tiešsaistes konferencē “Sadarbības un pieredzes apmaiņas veicināšana starp Eiropu un Centrālāzijas valstīm izglītības digitalizācijas jautājumos”.

“Centrālāzijas valstis ir viens no Latvijas ārpolitikas un attīstības sadarbības prioritārajiem reģioniem. Sadarbība ar Centrālāzijas valstīm jau ilgstoši ir balstīta Latvijas reformu pieredzes un labās prakses nodošanā ar mērķi stiprināt šo valstu labu pārvaldību, demokrātisko līdzdalību un izglītības pieejamību,” uzrunājot konferences dalībniekus, uzsvēra Z. Kalniņa-Lukaševica

Parlamentārā sekretāre norādīja, ka izglītības loma ir izšķiroša sekmīgu reformu īstenošanā, valstu modernizācijā un ilgtspējīgā attīstībā. Savukārt šobrīd, kad pasaule saskaras ar Covid-19 radītajiem izaicinājumiem, būtiskākais ir nodrošināt tās pieejamību. Digitālie rīki sniedz šādas iespējas, un Latvijai ir pieredze, ar ko dalīties dažādu risinājumu ieviešanā.

Izglītības un zinātnes ministrijas organizētajā konferencē, kas norisinās tiešsaistē 14. un 15. oktobrī, piedalīsies arī ES īpašais pārstāvis Centrālāzijā Peters Burjans (Peter Burian), kā arī pārstāvji no Lietuvas, Igaunijas, Tadžikistānas, Uzbekistānas, Kazahstānas, Turkmenistānas, Kirgizstānas un Eiropas Komisijas. Konferencē plānots apspriest Covid-19 pandēmijas radītos izaicinājumus valstu izglītības sistēmām, kā arī pārrunāt pieredzi izglītības procesu digitalizācijā un turpmākās iespējas sadarbības ar Centrālāzijas valstīm stiprināšanā.

Informācijai

Konference “Sadarbības un pieredzes apmaiņas veicināšana starp Eiropu un Centrālāzijas valstīm izglītības digitalizācijas jautājumos” tiek rīkota Izglītības un zinātnes ministrijas īstenotā attīstības sadarbības projektā ar Ārlietu ministrijas piešķirto attīstības sadarbības finansējumu atbilstoši Latvijas Attīstības sadarbības politikas plānam 2020. gadā un šā plāna sadaļai “ES - Centrālāzijas sadarbība izglītībā, tajā skaitā, ar Izglītības platformas projektu saistītu pasākumu īstenošana”.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI