DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
13. oktobrī, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Ārlietu ministrs atbalsta vienotu ES dalībvalstu pieeju un kritērijus Covid-19 pandēmijas apkarošanai

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

2020. gada 13. oktobrī Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs piedalījās Eiropas Savienības (ES) Vispārējo lietu padomes sēdē Luksemburgā, kur tika pieņemtas rekomendācijas vienotai ES dalībvalstu pieejai un kritērijiem Covid-19 pandēmijas apkarošanai.

“Latvija atbalsta ciešāku ES valstu sadarbību par īstenotajiem nacionālajiem pasākumiem Covid-19 pandēmijas izplatības ierobežošanai,” akcentēja E. Rinkēvičs.

Nosakot vienotas slimības izplatības robežvērtības un kritērijus ceļojumu ierobežojumiem, rekomendācijas palīdzēs novērst fragmentāciju un veicinās atklātību un paredzamību cilvēkiem un uzņēmumiem.

ES valstu ministri tika informēti par progresu sarunās ar Eiropas Parlamentu par ES daudzgadu budžetu 2021.‑2027. gadam un Ekonomikas atveseļošanas instrumentu. Tā kā vienošanās vēl nav panākta, ministri aicināja aktīvi strādāt, lai pēc iespējas ātrāk tiktu panākta vienošanās un ES fondu līdzekļi palīdzētu atkopties ES dalībvalstu ekonomikām no krīzes.

Diskusijā ar ES sarunvedi ar Apvienoto Karalisti E. Rinkēvičs pauda atbalstu turpmākām sarunām un centieniem noslēgt visaptverošu ES un Apvienotās Karalistes vienošanos par nākotnes attiecībām.

Sanāksmē Eiropas Komisija prezentēja pirmo ikgadējo tiesiskuma ziņojumu, kurā pozitīvi vērtēti Latvijas centieni un sasniegumi tiesiskuma jomas pilnveidošanā. Dalībvalstis izvērtēja ziņojuma vispārējo daļu par tiesiskuma situāciju un izaicinājumiem ES. Nākamajā sanāksmē tiks izskatīta situācija konkrētās piecās valstīs alfabētiskā secībā. Edgars Rinkēvičs pauda atbalstu Komisijas ziņojumam un aicināja dalībvalstis uz konstruktīvu un atklātu dialogu, lai veicinātu vienotu izpratni par tiesiskumu un tā stiprināšanu Eiropas Savienībā.

 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI