DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
13. oktobrī, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Satiksme

No 14. oktobra mutes un deguna aizsegs obligāti jālieto arī dzelzceļa stacijās un autoostās

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Lai ierobežotu Covid-19 infekcijas izplatību valstī, no 2020. gada 14. oktobra līdz 6. novembrim obligāta mutes un deguna aizsega lietošana paredzēta arī visās pakalpojumu sniegšanas vietās, tai skaitā dzelzceļa stacijās un autoostās. Papildus informējam, ka aizsegs jālieto arī autobusa vadītājiem, kuri nav norobežoti no pasažieriem ar fizisku barjeru, piemēram, aizsargstiklu.

Atgādinām, ka iepriekšējā nedēļā tika pieņemts lēmums par to, ka līdz 6. novembrim pasažieriem sabiedriskajā transportā obligāti jālieto medicīniskā, higiēniskā maska, vizieris vai sejas vairogs (bet ne lakati, šalles un tam līdzi aizsegi). Maskai jābūt cieši pieguļošai, ērti lietojamai un tādai, kas ļautu brīvi elpot, kā arī tā ir jāmaina, kad ir kļuvusi mitra vai netīra.

Autotransporta direkcija aicina iedzīvotājus izvērtēt sava brauciena nepieciešamību un iespējamības gadījumā izmantot citas pārvietošanās alternatīvas. Ja citas iespējas nav, pasažieri tiek aicināti braukt laikā, kad sabiedriskajā transportā ir mazāk pasažieru. Tāpat aicinām censties maksimāli ieturēt distanci, sēdvietas ieņemt pamīšus un iegādāties biļeti internetā, autoostā vai autobusā, neizmantojot skaidras naudas norēķinus.

Atgādinām, ka transportlīdzekļi katru dienu tiek dezinficēti, īpašu uzmanību pievēršot virsmām, kurām pasažieri pieskaras biežāk.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI