DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
13. oktobrī, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Kultūra

Jaņa Rozentāla un Rūdolfa Blaumaņa muzejs aicina apmeklēt tematisko ekskursiju

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

18. oktobrī plkst. 14.00 Jaņa Rozentāla un Rūdolfa Blaumaņa muzejs aicina apmeklēt tematisko ekskursiju “Rozentāls un Blaumanis teātra dzīvē”. Ekskursijas laikā apmeklētāji uzzinās par rakstnieka Rūdolfa Blaumaņa un gleznotāja Jaņa Rozentāla gaitām Rīgas Latviešu teātrī, draudzību ar aktieriem, kā arī Blaumaņa cīņu par teātra direktora vietu.

Jau kopš studiju gadiem jaunam māksliniekam Janim Rozentālam izveidojās draudzīgas attiecības ar jau atpazīstamību ieguvušo rakstnieku Rūdolfu Blaumani. Abi domubiedri vairāk satuvinājās, kad Blaumanis īrēja istabu pie Rozentāla ģimenes Alberta ielā 12-9. Rozentālu viesistabā bieži pulcējās vietējā inteliģence, lai apspriestu kultūras dzīves aktualitātes, un arī Blaumanis labprāt piedalījās šajās viesībās. Rozentālu un Blaumani vienoja interese par mākslu, literatūru un teātri. Interesanti, ka abu pirmā tikšanās arī notikusi teātrī. Rozentāls jaunības dienās bija iesaistījies Rīgas Latviešu teātra darbībā un vēlāk saglabāja draudzīgas attiecības ar teātra darbiniekiem, savukārt Blaumaņa ceļš jau kopš pievēršanās latviešu literatūrai bija cieši saistīts ar teātri.

Aicinām svētdien, 18. oktobrī, plkst. 14.00 iepazīties ar stāstiem par rakstnieka Rūdolfa Blaumaņa un gleznotāja Jaņa Rozentāla gaitām Rīgas Latviešu teātrī, draudzību ar aktieriem, kā arī Blaumaņa cīņu par teātra direktora vietu. Ekskursijas laikā būs iespējams apskatīties Rūdolfa Blaumaņa istabu, kur viņš mita no 1906.–1908. gadam, kā arī aplūkot Jaņa Rozentāla ģimenes mājokli.

Vietu skaits ir ierobežots. Aicinām pieteikties uz ekskursiju, zvanot pa tālruni 26392540 vai rakstot uz e-pastu maija.arena@memorialiemuzeji.lv.

Biļešu cenas: ekskursija muzejā: 2.50 EUR, skolēniem, studentiem un senioriem 1.50 EUR.

Memoriālo muzeju apvienības rīkots publisks pasākums. Foto un video materiāli var tikt publicēti interneta resursos un izmantoti muzeju publicitātes pasākumos.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI