DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
12. oktobrī, 2020
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ekonomika

Eksperti sniegs praktiskus padomus energoefektivitātes paaugstināšanai

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

14. oktobrī Rīgā norisināsies energoefektivitātes forums, kurā nozares eksperti informēs uzņēmējus par daudzveidīgiem un praktiskiem risinājumiem, kā uzlabot energoefektivitāti un saimniekot efektīvāk.

Forumā “Covid pārdzīvosim, kas tālāk? Uzņēmuma izdzīvošanas komplekts nākamajiem 3 gadiem” piedalīsies vairāk nekā 10 nozares eksperti, kuri stāstīs par dažāda veida finansējumu energoefektivitātes uzlabošanai, kā arī par praktiskiem risinājumiem, kas palīdz kļūt efektīvākiem (elektromonitorings, efektīvas katlu mājas, LED apgaismojums, elektroauto u.c.). Tāpat foruma uzmanības lokā būs jautājumi par to, cik uzņēmumi pārmaksā par apkuri, cik efektīvas ir uzņēmuma esošās iekārtas un kādas ir alternatīvas un kā ir iespējams vienlaikus tērēt elektrību un pelnīt.

Pasākumu atklās ekonomikas ministrs Jānis Vitenbergs un ALTUM valdes priekšsēdētājs Reinis Bērziņš, kuru pārstāvētās organizācijas stāstīs par valsts atbalsta iespējām energoefektīvām investīcijām, kas atmaksājas.

Ekonomikas ministrs Jānis Vitenbergs: “Energoefektivitātes pasākumu ieviešana uzņēmumā nenozīmē enerģijas taupīšanu, ražojot mazāk. Tieši pretēji – tas nozīmē ražot vairāk, bet patērēt mazāk. Šodienas tehnoloģijas paver milzum daudz iespēju būt efektīvākiem, produktīvākiem un konkurētspējīgākiem, vienlaikus samazinot izmaksas par enerģiju. Nenoliedzami, energoefektivitātes uzlabojumu veikšana prasa investīcijas, taču to ieviešana dos finansiālus ieguvumus ilgtermiņā. Tāpēc arī turpmāk ir paredzēts atbalsts komersantiem energoefektivitātes paaugstināšanai, viedas energovadības un atjaunojamo energoresursu izmantošanas veicināšanai uzņēmumos.”

ALTUM valdes priekšsēdētājs Reinis Bērziņš: “Energoefektivitāte ir aktuāla visiem, un šobrīd ir īstais brīdis, lai domātu par to, kā kļūt efektīvākiem un konkurētspējīgākiem ne tikai Latvijas, bet arī Eiropas tirgū. Mūsu energoefektivitātes atbalsta programmā asam izsnieguši aizdevumus projektiem gan lieliem, gan maziem un vidējiem uzņēmumiem, un klientu pieredze rāda, ka šādas – jēgpilnas investīcijas, atmaksājas vienmēr.”

Pirmais Ekonomikas ministrijas un Attīstības finanšu institūcijas ALTUM organizētais energoefektivitātes forums norisinājās 2019.gadā, pulcējot lielu skaitu uzņēmēju. Šogad pasākums norisināsies gan klātienē Radisson Blu Latvija konferenču telpās, gan būs pieejams tiešsaistē. Uzņēmējiem dalība forumā ir bez maksas, vairāk informācijas un reģistrācija: https://www.altum.lv/lv/energoforums. Ieteicams savu dalību pieteikt laikus, jo vietu skaits klātienes pasākumā ir ierobežots.

Šī gada forumu organizē Ekonomikas ministrija un Attīstības finanšu institūciju ALTUM sadarbībā ar laikrakstu “Dienas Bizness”.

Ņemot vērā epidemioloģisko situāciju valstī, klātienes pasākumā tiks ievēroti visi iespējamie drošības pasākumi: personalizētas sēdvietas, 2m distance starp pasākuma apmeklētājiem, nodrošināti dezinfekcijas līdzekļi un lietotas sejas maskas.  

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI