DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
12. oktobrī, 2020
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Finanses

Čeku loterijas septembra izlozes uzvarētājiem jāpiesakās VID līdz 10. novembrim

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Svētdien, 11. oktobrī, TV3 raidījumā “SuperBingo” tradicionāli tika paziņoti Valsts ieņēmumu dienesta (VID) rīkotās Čeku loterijas naudas balvu un papildu balvu laimētāji par septembra mēnesi. No Čeku loterijas septembra izlozei reģistrētajiem 944780 čekiem, kvītīm un biļetēm izlozētas 54 naudas balvas, kā arī 14 papildu balvas, ko sarūpējuši VID Padziļinātās sadarbības programmas dalībnieki.

Atgādinām, ka loterijas dalībniekiem, kuri laimējuši kādu no septembra mēneša naudas balvām vai Padziļinātās sadarbības programmas dalībnieku papildu balvām, ir jāpiesakās VID Elektroniskās deklarēšanas sistēmā (EDS) 30 dienu laikā no izlozes rezultātu publicēšanas dienas, tas ir, līdz 2020.gada 10. novembri (ieskaitot). Savukārt, tiem, kuri saņēma īsziņu, ka viņu septembrī reģistrētais čeks tiek virzīts jau gada izlozei, laimējušais dokuments ir jānosūta uz VID elektroniski 14 dienu laikā jeb līdz šī gada 25. oktobrim (ieskaitot).

Čeku loterija turpinās un tajā var piedalīties ikviens, reģistrējot tīmekļa vietnē www.cekuloterija.lv čeku, kvīti un biļeti vismaz 5 eiro vērtībā. Darījumu apliecinošajam dokumentam ir jābūt izsniegtam par preci vai pakalpojumu, kas saņemts no Latvijā reģistrēta nodokļu maksātāja.

Oktobrī saņemtos čekus, kvītis un biļetes var reģistrēt līdz pat šī gada 5. novembrim. Oktobra čeku loterijas rezultātu paziņošana gaidāma novembra otrajā svētdienā, 8. novembrī.

Ik mēnesi čeku loterijas ietvaros tiek izlozētas 54 naudas balvas, no kurām viena naudas balva ir 10 000 eiro vērtībā, trīs 5000 eiro naudas balvas un 50 naudas balvas 100 eiro vērtībā.

Katru mēnesi tiek izlozētas ne tikai naudas balvas, bet arī dažādas vērtīgas Padziļinātās sadarbības programmas dalībnieku sarūpētās balvas. Savukārt 2020. gada izlozes dalībnieki nākamā gada sākumā pretendēs uz pilna apmēra  laimestiem – četriem 10 000 eiro laimestiem, piecām 2000 eiro naudas balvām un lielo laimestu 20 000 eiro vērtībā.

Plašāka informācija pieejama tīmekļa vietnē www.ceukloterija.lv. Jautājumu vai neskaidrību gadījumā aicinām zvanīt uz tālruņa numuru 67120011 vai rakstīt uz e-pasta adresi: cekuloterija@vid.gov.lv.

Čeku loterijas mērķis ir veicināt godīgu konkurenci un labprātīgu nodokļu saistību izpildi, mudinot pircējus pieprasīt čekus un kvītis par iegādātajām precēm un saņemtajiem pakalpojumiem, tādējādi veicinot kultūras maiņu sabiedrībā. Čeku loterija Latvijā notiek pirmo reizi, taču citur pasaulē ir visnotaļ izplatīta prakse, kas devusi pozitīvus rezultātus gan attiecībā uz sabiedrības rīcības maiņu, gan ieņēmumiem valsts budžetā. Čeku loteriju organizē VID, informatīvi atbalsta VAS “Latvijas Loto”.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI