DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
09. oktobrī, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts aizsardzība

Aptuveni 400 aizsardzības nozares pārstāvju komanda piedalīsies “Rimi” Rīgas maratonā

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

No 10. līdz 11. oktobrim aptuveni 400 aizsardzības nozares pārstāvji – karavīri zemessargi, jaunsargi, Aizsardzības ministrijas darbinieki, kā arī padotības iestāžu darbinieki – skries vienotā aizsardzības nozares komandā “Rimi” Rīgas maratonā.

Aptuveni puse no komandas dalībniekiem ir sabiedroto valstu karavīri, kuri ir NATO paplašinātās klātbūtnes Latvijā kaujas grupas rotācijā, savukārt 85 jaunieši pārstāvēs Jaunsardzes centru.

Šogad, aktualizējot katra iedzīvotāja lomu valsts aizsardzībā, kā arī izaugsmes iespējas Nacionālajos bruņotajos spēkos un Zemessardzē, aizsardzības nozares pārstāvji skries krekliņos ar lozungu “Esi viens no mums!”.

Jau ziņots, ka visas nedēļas nogales garumā pie Brīvības pieminekļa atsevišķos "viļņos" startēs visas "Rimi Rīgas maratona" distances. Sestdien, 10.oktobrī, paredzētas Bērnu dienas distances un Ģimeņu skrējiens, bet svētdien, 11.oktobrī - sešu kilometru, desmit kilometru, pusmaratona un maratona distances.

Aizsardzības nozares komandas piedalīšanās Rīgas maratonā kļuvusi par ikgadēju tradīciju. Maratona dalībnieku skaits strauji pieauga 2014. gadā, kad aizsardzības nozares pārstāvji apvienojās komandā, lai atzīmētu Latvijas desmitgadi NATO.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI