DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
09. oktobrī, 2020
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Līdz oktobra beigām plāno pabeigt veloceliņa “Centrs–Dārziņi” pirmā posma būvniecību

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Līdz oktobra beigām plānots pabeigt veloceliņa “Centrs–Dārziņi” pirmā posma būvniecību – no Dienvidu tilta līdz Ķengaraga ielai.

Minētais posms savienos Ķengaraga promenādi un Krasta ielu. Objektā pašlaik notiek dolomīta šķembu nesošās virskārtas izbūves darbi, apgaismojuma izbūve un apzaļumošana. Jau ir izbūvēts smilšu pamats, šķembu apakškārta un ietves apmales. Sākot no 14. oktobra ir plānots ieklāt asfalta segumu, kā arī sakārtot būvobjektu.

Riteņbraucējiem pārvietošanās pa jauno veloceļa posmu būs iespējama no oktobra beigām. Pēc tam atlikušajos darbos ietilps ceļa horizontālo apzīmējumu uzkrāsošana un gaismekļu izvietošana.

Veloceļa “Centrs – Ķengarags – Rumbula – Dārziņi” posma no Dienvidu tilta līdz Ķengaraga ielai kopējais garums ir aptuveni 300 metri. Būvniecības izmaksas veido 198,8 tūkstošus eiro.

Tostarp Rīgas Austrumu izpilddirekcijā ir izstrādāts apvienotā gājēju un velosipēdistu celiņa būvprojekts minimālā sastāvā celiņa posmam no Ķengaraga ielas līdz Kaņiera ielai. 2019.gada augustā šim posmam tika izsniegta būvatļauja ar nosacījumiem būvprojekta izstrādei, kas jāuzsāk līdz 2021.gada augustam. Diemžēl šā gada budžetā līdzekļi šī projekta tālākai turpināšanai netika piešķirti.

Tostarp veloceliņa turpinājumam posmā no Rumbulas līdz Dārziņiem šobrīd veikta topogrāfiskā uzmērīšana un izstrādāts veloceliņa trasējuma būvprojekts, kas ir pamats citu personu īpašumā esošo zemes īpašumu daļas zem veloceliņa trases atsavināšanai. Īpašuma departamentā notiek darbs pie īpašumu atsavināšanas.

Kopumā veloceļa “Centrs – Dārziņi” maršruts pilnā garumā paredzēts gar Daugavas krastmalu no Vanšu tilta gar 11. novembra krastmalu un Krasta ielu, savienojot Zvirgzdu un Grāpju pussalu, tālāk caur Ķengaragu, Rumbulu līdz Dārziņiem. Veloceliņa trases kopējais garums paredzēts aptuveni 17 kilometri.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI