DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
07. oktobrī, 2020
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Finanses
2
2

Sabiedrības integrācijas fonds ar jaunu “NVO fonds" nolikumu izsludina pieteikšanos

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Sabiedrības integrācijas fonds šodien ar jaunu nolikumu izsludinājis konkursu 2021.gadā īstenojamiem projektiem “NVO fonds” ietvaros. Projektiem pieejamais finansējums no Kultūras ministrijas piešķirtajiem līdzekļiem nākamgad būs 1 396 500 EUR, kas ir par aptuveni 300 000 EUR vairāk nekā šogad.

Konkurss  pirmo reizi kopš 2016.gada izsludināts  tik laicīgi, lai nevaldības organizācijas varētu uzsākt projektu realizāciju  jau ar nākamā gada janvāri. “Nākamgad projektus būs iespējams realizēt no janvāra līdz novembrim, kas kopsummā ir par aptuveni 5 mēnešiem garāks periods kā līdz šim. Tas tiek darīts, lai  maksimāli nāktu pretī nevaldības organizācijām un pēc iespējas pagarinātu projektu realizācijas ilgumu, kas savukārt nodrošina projekta rezultātu ilgtspēju un palielina ietekmi,” atzīmē Sabiedrības integrācijas fonda sekretariāta direktore Zaiga Pūce.

“Ņemot vērā nevaldības sektora, kā arī kultūras, labklājības un citu nozaru speciālistu ieteikumus, “NVO fonds" konkursa nolikums šogad pilnveidots tā, lai pieteikumu aizpilde visiem kļūtu vienkāršāka un saprotamāka, ļaujot vairāk koncentrēties uz pieteikumu satura kvalitāti. Īpaši svarīgi tas ir domājot par mazām un lokālām organizācijām, kas savas idejas piesaka pirmo vai otro reizi,” izmaiņas skaidro fonda sekretariāta direktore Zaiga Pūce.

“Nolikums kļuvis vieglāk saprotams un projektu veidlapas mazāk smagnējas. Tāpat ir uzlaboti virkne nosacījumi, tai skaitā attiecināmo izmaksu sarakstā iekļaujot brīvprātīgo veselības apdrošināšanu, ja tie veic veselībai bīstamus darbus, kā tas, piemēram, notiek Covid-19 pandēmijas laikā, kad brīvprātīgie sniedz atbalstu tiem, kam klājas vissmagāk,” atzinīgi jauno nolikumu arī vērtē Latvijas Pilsoniskās alianses direktore Kristīne Zonberga.

NVO aicinātas elektroniski iesniegt savus projektus līdz šī gada  2.novembra plkst.12.00. Plašāku informāciju par konkursu, kā arī par gaidāmo informatīvo semināru un individuālajām konsultācijām iespējams atrast www.sif.gov.lv.

“NVO fonds" mērķis ir ar dažādu pasākumu palīdzību stiprināt pilsoniskās sabiedrības ilgtspējīgu attīstību un demokrātiju Latvijā.

 

Labs saturs
2
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI