DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
07. oktobrī, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Veselība

Lietotni “Apturi Covid” lejuplādējuši gandrīz 155 000 iedzīvotāju

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Līdz ar Covid-19 saslimstības pieaugumu Latvijā, turpina palielināties slimības ierobežošanai radītās mobilās lietotnes "Apturi Covid" lietotāju skaits. Līdz šim lietotni lejupielādējuši jau gandrīz 155 000 iedzīvotāju. Visbiežāk lietotne lejupielādēta dienās, kad atklāti jauni Covid-19 uzliesmojumi.

“Redzam, ka lietotne ir kļuvusi par nozīmīgu instrumentu Covid-19 izplatības ierobežošanai Latvijā, tādēļ aicinām ikvienu lejuplādēt lietotni savā viedtālrunī un izmantot to. Vērts atcerēties, ka tieši savlaicīga informācijas saņemšana par iespējamo kontaktu ar saslimušo ir būtiska slimības tālākas izplatīšanās novēršanā.

Pašlaik jau gandrīz 30, ar Covid-19 saslimušie, kuri izmantojuši šo lietotni, ir aktivizējuši kodu mobilajā lietotnē, tādējādi par iespējamo kontaktu ar Covid-19 saslimušo laikus brīdinot kontaktpersonas,” stāsta Elīna Dimiņa, Slimību profilakses un kontroles centra Infekcijas slimību uzraudzības un imunizācijas nodaļas vadītāja.

Katru dienu, sazinoties ar saslimušajiem, secinam, ka vismaz vienam no visiem ir lejuplādēta lietotne “Apturi Covid”, kas ļauj SPKC epidemiologiem nosūtīt kodu, ko saslimušais ievada savā tālrunī, tādējādi brīdinot plašāku loku kontaktpersonu, kuras viņš nepazīst. Īpaši tas vērojams pēdējās dienās, kad Latvijā strauji pieaudzis Covid-19 inficēto skaits.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI