DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
07. oktobrī, 2020
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

Festivālā “Icebreakers’20” būs iespējams izdejoties DJ Kārļa Ķilkuta pavadībā

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Latvijas Universitātes (LU) studentu Biznesa inkubatora rīkotais studentu un jauno profesionāļu biznesa iespēju festivāls “Icebreakers’20”, kas norisināsies jau šo piektdien, 9. oktobrī, būs vērojams virtuālā formātā, un vakara daļā pasākuma dalībniekiem būs iespēja klausīties mūziku un izdejoties Silent Disco tautā zināmā karantīnas dīdžeja Kārļa Ķilkuta pavadībā.

Festivāls pulcēs ievērojamu skaitu gan Latvijas, gan ārvalstu studentu, lai kopīgā pasākumā smeltos iedvesmu un radītu jaunas sadarbības iespējas, kā arī sniegtu jaunajiem profesionāļiem instrumentus sava biznesa uzsākšanai. Šī gada festivāla virstēma ir “Jaunā realitāte”, akcentējot mainīgo un neprognozējamo vidi, kurā iespējas var atrast ikviens.

Festivālā gaidāmas īpaši studentiem, jaunajiem profesionāļiem un pētniekiem sagatavotas praktiskās nodarbības, diskusijas, virtuālā izstāžu zona un daudz kas cits. Tēmu fokusā –  jaunu iespēju rašanās krīzes apstākļos, attālinātā dzīve, medicīna, pārtika, kosmoss, IT u.c.

Festivāla laikā būs iespējams vērot divas skatuves, kurās uzstāsies vairāki runātāji, kas dalīsies savos pieredzes stāstos. Piemēram, uz galvenās skatuves Aleks Grīns (Alex Green) stāstīs par Amazon Prime video, kā Covid-19 ietekmēja straumēšanu, ko vīruss mainīja klientiem šo video sakarā. Savukārt uz otrās skatuves viena no runātājām būs Eva Arh, kura stāstīs par Covid-19 vīrusa ietekmi uz dažādām industrijām, kā vīruss ietekmēja riska kapitāla ieguldījumus, kam industrijas vīrusa laikā pievērsa vislielāko uzmanību. Tāpat uz otrās skatuves viens no runātājiem būs Emils Sjundjukovs, kurš iepazīstinās ar digitālajiem trendiem digitālajā veselības aprūpē.

Pasākuma laikā norisināsies vairākas radošās darbnīcas jeb Workshop, ko organizē Bite Latvija, Banku augstskola un Power un tehnoloģiju riska studijas Ideas Forward. Radošajās darbnīcās varēs uzzināt, kā pārvaldīt vairākas kampaņas ar ierobežotu ekspozīcijas vietu un atšķirīgām lietotāju interesēm, kā atklāt un novērst lietojamības problēmas un uzlabot lietotāju pieredzi, kā izvairīties no nepareizā produkta veidošanas nepareizajam tirgum, kā arī notiks praktiskā nodarbība par kiberdrošību u.c. aktualitātes.

Skatītāji varēs izmēģināt tīklošanās iespēju lietotnē Talque. Tajā būs iespējams iepazīties ar citiem pasākuma skatītājiem, uzzināt kādas ir viņu intereses un varēs satikties video zvanā, lai nodibinātu kontaktus.

Festivāla laikā būs izveidota arī īpaša Expo zona, kurā vairākas iestādes: CV Online, Eiropas Komisija, Ventspils biznesa atbalsta centrs, Komercializācijas reaktors, Rīgas Tehniskā universitāte, Latvijas Kosmosa Industrijas Asociācija u.c. stāstīs par sevi, par savu darbu, aktuālākajiem projektiem un varēs iemācīties daudz ko vērtīgu.

Pats svarīgākais, LU studentu Biznesa inkubators festivāla ietvaros rīko grantu konkursu, kurā būs iespēja iegūt līdz 10 000 EUR tālākai biznesa attīstībai.

Festivāls norisināsies virtuālā formātā un dalība tajā ir bez maksas. Lai piekļūtu festivāla platformai, obligāti ir jāreģistrējas un jāpaņem biļēte. Papildu informācija un reģistrācija: 

https://icebreakers.lv/ 

Studentu un jauno profesionāļu biznesa iespēju festivāls „Icebreakers” ir pulcēšanās vieta studentiem un jaunajiem profesionāļiem, kur no augstskolu pētniekiem, zinātniekiem un inovatīvi domājošiem uzņēmējiem uzzināt jaunāko par inovatīvām biznesa iespējām, kā arī iegūt aktuālo informāciju par dažādām nozarēm. Festivālu rīko LU studentu Biznesa inkubators sadarbībā ar Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) Design Factory. Festivālu atbalsta: Microsoft Latvia, Accenture, Bite Latvija, CV Online, Eiropas Komisija.

Festivāls tiek organizēts ar ERAF līdzfinansētā projekta Nr. 1.1.1.3/18/A/007 “Latvijas Universitātes inovāciju granti studentiem” atbalstu.

 

Vairāk informācijas par pasākumu un programma abās skatuvēs

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI