DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
06. oktobrī, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība
1
1

Pabriks ar Armēnijas vēstnieku pārrunās drošības situāciju Kalnu Karabahā

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Rīt, 7. oktobrī, aizsardzības ministrs Artis Pabriks tiksies ar Armēnijas vēstnieku Latvijā Tigranu Mkrtčjanu (Tigran Mkrtchyan), lai apspriestu drošības situāciju Kalnu Karabahā.

Jau vēstīts, ka 1. oktobrī A. Pabriks tikās ar Azerbaidžānas vēstnieku Latvijā Džavanširu Ashrafu Ahunzadi (Javanshir Ashraf Akhundov), lai pārrunātu drošības situāciju Dienvidkaukāza reģionā un Kalnu Karabahas konfliktu.

Latvija iestājas par karadarbības pārtraukšanu Kalnu Karabahā un konflikta risināšanu diplomātiskā dialoga ceļā, balstoties vispāratzītajos starptautisko tiesību principos un Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas (EDSO) Minskas grupas darbā.

Bažas par konflikta eskalāciju Kalnu Karabahā un nepieciešamību pusēm nekavējoties uzsākt konflikta risināšanu diplomātiskā dialoga ceļā paudušas vairāku valstu augstākās amatpersonas un starptautiskās organizācijas, tostarp, NATO, ANO, EDSO un Eiropas Savienība.

1992. gadā tika izveidota EDSO Minskas grupa ar mērķi veicināt miermīlīgu Kalnu Karabahas konflikta noregulējumu. Minskas grupas līdzpriekšsēdētājas valstis ir ASV, Francija un Krievija. Galvenais Grupas uzdevums ir veicināt konflikta noregulējumu, organizējot Armēnijas un Azerbaidžānas valstu vadītāju savstarpējās tikšanās. Sarunas aptuveni reizi divos mēnešos parasti notiek Ženēvā. Pēdējā pusgadā sarunas notikušas videokonferences formātā.

Armēnija līdz ar Azerbaidžānu, Baltkrieviju, Gruziju, Moldovu un Ukrainu ietilpst Eiropas Savienības Austrumu partnerības programmā, kas tika izveidota 2009. gadā kā Eiropas Savienības kaimiņvalstu politikas sastāvdaļa.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI