DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
06. oktobrī, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Pabeigta izmeklēšana lietā par valsts amatpersonas pienākumu nepildīšanu, ja ar to izraisītas smagas sekas

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Valsts policijas Galvenās Kriminālpolicijas pārvaldes Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvalde prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai nodevusi lietu par Rīgas brīvostas pārvaldes amatpersonas iespējamu prettiesisku, neefektīvu un neekonomisku rīcību, vadot un īstenojot projektu “Infrastruktūras attīstība Krievu salā ostas aktivitāšu pārcelšanai no pilsētas centra”. Amatpersonas rīcības rezultātā Latvijas valstij nodarīts kaitējums vairāk nekā viena miljona eiro apmērā.

Šī gada septembrī Valsts policijas Galvenās Kriminālpolicijas pārvaldes Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvaldes amatpersonas pabeidza izmeklēšanu lietā, kas bija kvalificēta pēc Krimināllikuma 319. panta trešās daļas - par valsts amatpersonas pienākumu nepildīšanu, ja ar to izraisītas smagas sekas.

Apsūdzība celta pret amatpersonu, kura Rīgas brīvostas pārvaldnieka prombūtnes laikā ir pildījusi tās pienākumus. Amatpersonas darbība, īstenojot projektu “Infrastruktūras attīstība Krievu salā ostas aktivitāšu pārcelšanai no pilsētas centra” no uzsākšanas brīža 2006. gada 17. februārī līdz 2012. gada 14. maijam, izraisīja smagu seku iestāšanos 2015. gada 11. augustā, nodarot kaitējumu Latvijas valstij 1 012 467,00 eiro apmērā.

Pierādījumi par personas saistību ar inkriminētajām noziedzīgajām darbībām tika nostiprināti un šī gada septembra beigās krimināllieta tika nodota Rīgas tiesas apgabala prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI