DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
Kuldīgas novada pašvaldība
Ineta Zvirbule, Nekustamo īpašumu nodaļas nekustamo īpašumu speciāliste
06. oktobrī, 2020
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Kuldīgas Mākslas namā apskatāma fotogrāfiju izstāde

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

No 1. oktobra līdz 1. novembrim Kuldīgas Mākslas namā skatāma fotogrāfiju izstāde “Ceļojumu piezīmes. Slovākija”. Izstādē apskatāmi vairāku dabas fotogrāfu darbi ar Slovākijas dabas vērojumiem.

2018. gada oktobra beigās mēs, dabas fotogrāfi, devāmies uz Slovākijas Republiku, lai šajā kontrastiem bagātajā valstī meklētu un iemūžinātu neaizmirstamus dabas skatus – sākot no auglīgiem laukiem līdz sniegotām klinšu smailēm.

Nometnes vieta mums bija Liptovski Mikulāšu, kas atrodas reģionā starp Augstajiem un Zemajiem Tatriem. Šai apkārtnē ielejas mijās ar majestātiskiem kalniem, saulaini brīži – ar lietus šaltīm. Saules staros kalni lepojās ar sudrabotām sniega cepurēm, savukārt lietus tos pārvērta par drūmu noslēpumu apvītām ēnām.

Šutova palika atmiņā ar Šutovske ūdenskritumu un taku caur rudenīgu skābaržu mežu. Viens no lielākajiem Slovākijas ezeriem, Litprovske Mare, mūs sagaidīja apmācies, taču savas pasteļtoņu ūdens krāsas papildināja ar spilgtiem otas triepieniem apkārtnes koku lapās. Demanovas ieleja Zemajos Tatros aizrāva ar savu plašumu un skatu dažādību – no zvanošiem aitu ganāmpulkiem līdz dūmakā ietītām kalnu smailēm.

Izstādē piedalāmies desmit dabas fotogrāfi: Eva E. Čūdere, Silvija Danelsone, Andris Eglītis, Inese Grizāne, Jānis Judrups, Juris Kalniņš, Dainis Ozols, Ivars Salmanis, Zaiga Šteina, Ēriks Zilbalodis.

Liels prieks bija par to, ka šajā braucienā piedalījās viens no vadošajiem dabas fotogrāfiem Latvijā Andris Eglītis, kurš vairākiem no mums ir bijis gan foto skolotājs, gan iedvesmotājs dabas ainavu fotografēšanai.  

Mūs visus vieno aizraušanās ar dabas fotogrāfiju. Ikdienā mēs strādājam katrs savā profesijā – par pārvadājumu organizētāju, grāmatvedi, projektu vadītāju vai IT speciālistu. Taču mūsu sirdslietas – fotografēšanas – dēļ esam gatavi brīvdienās piecelties vairākas stundas pirms saullēkta, lai paspētu uz īsto vietu un noķertu īsto kadru.

Izstādē apkopotas fotogrāfijas ar Slovākijas dabas vērojumiem. Tieši vērojumiem, jo tās nav tikai par fotogrāfijas, bet katra autora vēstījums par pieredzēto. Un neapšaubāmu vēlmi tur vēl atgriezties.

Liels paldies par atbalstu šīs izstādes tapšanā Slovākijas Republikas vēstniecībai Latvijā un fotogrāfu biedrībai “Foto Vēstniecība”!

 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI