DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
05. oktobrī, 2020
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Jānis Vucāns: atbalstam Austrumu partnerības valstīm jābūt mērķtiecīgākam

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

“Neatkarīgi no tā, kā līdz šim esam palīdzējuši saviem partneriem Austrumu partnerības valstīs, mums jāturpina to darīt mērķtiecīgāk. Jautājumam par Austrumu partnerību vienmēr ir jābūt mūsu darba kārtībā, kad runājam par Eiropas nākotni,” sacīja Baltijas Asamblejas (BA) prezidents Jānis Vucāns, attālināti piedaloties Beniluksa parlamenta rudens sesijā, kurā kopā ar Baltijas, Beniluksa un Ziemeļvalstu parlamentāriešiem spriests par Eiropas nākotni.

Mēs redzam, ka mūsu atbalsts Austrumu partnerības valstīm ir īpaši nepieciešams. Ir jāsniedz viss nepieciešamais atbalsts Baltkrievijas tautai, kā arī visiem spēkiem jāveicina miermīlīgs risinājums Armēnijas un Azerbaidžānas konfliktam par Kalnu Karabahu, īpaši ņemot vērā nesen uzsākto karadarbību šajā reģionā, uzsvēra J.Vucāns.

Savukārt BA Latvijas delegācijas vadītāja vietniece Inese Voika Beniluksa parlamenta rudens sesijā, runājot par tiesiskumu, demokrātiju, cilvēktiesībām un notikumiem Baltkrievijā, uzsvēra, ka Baltijas valstis nevar stāvēt klusi, redzot, kas notiek Baltkrievijā. “Solidaritāte ir svarīga vērtība, kuru būtiski iedzīvināt visā Eiropā attiecībā uz Baltkrieviju,” sacīja I.Voika.

Saeima ir pieņēmusi paziņojumu, kurā neatzīst Aleksandru Lukašenko par leģitīmu Baltkrievijas prezidentu, un Baltijas valstis ir pieņēmušas lēmumu par sankcijām pret tiem, kuri ir atbildīgi par represijām pret Baltkrievijas cilvēkiem. Savukārt BA vēstulē Eiropas Savienības (ES) augstāko institūciju vadītājiem aicinājusi ES institūcijas aktīvi sekot notikumiem Baltkrievijā un nepieciešamības gadījumā stiprināt ES rīcības instrumentus, nodrošinot situācijas atrisinājumu nevardarbīgā ceļā iespējami īsākā laikā, sacīja BA Latvijas delegācijas vadītāja vietniece, aicinot Beniluksa un Ziemeļvalstu parlamentus aktīvāk pievienoties Baltijas valstu aktīvajai pozīcijai.

Baltijas, Beniluksa un Ziemeļvalstu parlamentārieši vienprātīgi pauda atbalstu jaunām, godīgām un brīvām Baltkrievijas prezidenta vēlēšanām, kā arī aicināja Baltkrievijas varas iestādes iesaistīties dialogā ar sabiedrību un ievērot demokrātijas un cilvēktiesību pamatprincipus.

Informācija par BA:

Baltijas Asambleja ir Latvijas, Igaunijas un Lietuvas parlamentu sadarbības institūcija, kas izveidota 1991.gada 8.novembrī. Asamblejā katru Baltijas valstu parlamentu pārstāv 12-16 deputāti. Asambleja ir koordinējoša un konsultatīva institūcija. Tā ir tiesīga nacionālajiem parlamentiem, valdībām un Baltijas Ministru padomei izteikt savu viedokli rezolūciju, lēmumu, deklarāciju un ieteikumu formā un pieprasīt atbildes par to, kā risināti BA dienas kārtības aktuālie pārrobežu jautājumi.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI