DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
30. septembrī, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Cīņa ar COVID-19 Baltijas valstu sadarbību padarījusi vēl ciešāku

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

FOTO: Ilmārs Znotiņš, Valsts prezidenta kanceleja

Valsts prezidents Egils Levits šodien Rīgas pilī tikās ar V. E. Igaunijas Republikas ārlietu ministru Urmasu Reinsalu (H. E. Mr Urmas Reinsalu), kurš ieradies oficiālā vizītē Latvijā uz divpusējām sarunām, kā arī lai piedalītos ikgadējā Latvijas un Igaunijas Ārlietu ministriju Valodu balvas pasniegšanā.

Sarunā abas puses bija vienisprātis, ka gan divpusējās attiecības, gan visu triju Baltijas valstu sadarbība un reģionālās saites ar Somiju cīņa ar COVID-19 ir padarījusi vēl ciešākas. Valsts prezidents un U. Reinsalu apspriedās par to, ka arī turpmāk ir jāmeklē veidi, ka maksimāli atvieglot triju Baltijas valstu ekonomisko sadarbību un tūrismu pandēmijas apstākļos.“Mūsu divpusējās attiecības ir izcilas, un šī pandēmija tās tikai vēl tuvinājusi,” sacīja U. Reinsalu. “Mūsu ciešā sadarbība starp trijām Baltijas valstīm ir īpaša vērtība, ko apzinās arī mūsu sabiedrības, un tas mums dod stingrus pamatus turpmākiem sakariem,” sacīja Valsts prezidents.

Līdztekus divpusējo attiecību politiskajiem un ekonomiskajiem aspektiem tika apspriestas arī Eiropas Savienības un NATO aktualitātes, Francijas prezidenta E. Makrona vizīte Latvijā, kā arī nepieciešamība ar starptautiskiem centieniem panākt mieru Kalnu Karabaha konfliktā.

Valsts prezidents un U. Reinsalu apspriedās par Trīs Jūru iniciatīvas aktualitātēm un tam veltīto tiešsaistes konferenci 19. oktobrī Tallinā. U. Reinsalu apstiprināja, ka Igaunija ir pagodināta, ka E. Levits ir apstiprinājis dalību konferencē.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI