DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
30. septembrī, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

JVLMA notiks Baltijas jauno komponistu Bigbenda kompozīciju konkursa pusfināls

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

FOTO: Dacīte Beķere

8. oktobrī plkst. 18.00 Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmija /JVLMA/ aicina uz ilgi gaidītu notikumu – koncertu "Baltijas jaunie komponisti - bigbendam!" JVLMA Lielajā zālē, kas vienlaikus būs arī JVLMA un Latvijas Radio bigbenda kopīgi rīkotā Baltijas jauno komponistu Bigbenda kompozīciju konkursa pusfināls.

Tā kā pavasarī plānotos koncertus pulcēšanās ierobežojumu dēļ nācās atlikt uz vēlāku laiku, ceturtdien visi desmit pusfinālistu darbi būs dzirdami vienā vakarā. Vokālistes Beātes Zviedres un Dāvja Jurkas vadītā JVLMA un Rīgas Doma kora skolas bigbenda izpildījumā izskanēs Annas Vibes, Artas Jēkabsones, Elzas Ozoliņas, Īrisas Ekertes (Iris Eckert), Jāņa Rubika, Kristīnas Bjankas Rantalas (Kristina Bianca Rantala), Krista Saržanta, Reiņa Ašmaņa, Svena Vilsona un Zanes Švēdes-Grīnbergas kompozīcijas. Šajā koncertā tiks noskaidroti trīs finālisti, kuru darbus 4. decembrī Spīķeru koncertzālē atskaņos Latvijas Radio bigbends un Beāte Zviedre.

Baltijas jauno komponistu Bigbenda kompozīciju konkursā ar vienu pašsacerētu skaņdarbu tika aicināti piedalīties komponisti vecumā no 18 līdz 30 gadiem, kas pastāvīgi dzīvo vai studē Baltijas valstīs. Pirmā kārta noslēdzās šī gada aprīlī, kad izvērtēšanai savus darbus iesūtīja 21 jaunais komponists. Uz konkursa pusfinālu pieredzējuši un starptautisku atzinību guvuši žūrijas pārstāvji no Baltijas valstīm – Rauls Sēts (Raul Sööt, Igaunija), Jievaras Jasinskis (Jievaras Jasinskis, Lietuva) un Rolands Kronlaks (Latvija) – izvirzīja desmit kompozīcijas.

Konkursa idejas autors un JVLMA Džeza klases vadītājs, asociētais profesors Indriķis Veitners jauno komponistu veikumu vērtēja atzinīgi, apliecinot Latvijas un Baltijas jauno džeza mūziķu spēju komponēt nopietnas, izvērstas un sarežģītas liela formāta kompozīcijas bigbendam.

Biļetes iegādājamas tikai iepriekšpārdošanā “Biļešu paradīzes” kasēs vai www.bilesuparadize.lv

Konkursu atbalsta Valsts kultūrkapitāla fonds, programma Erasmus+ un Latvijas Radio bigbends.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI