DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
29. septembrī, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Tieslietas

Bordāns: TP pieņēma būtiskus lēmumus tiesu sistēmas attīstībai

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Pirmdien, 28.septembrī, Tieslietu padome pieņēma lēmumu rajona tiesās esošās desmit vakances pārcelt uz specializēto Ekonomisko lietu tiesu, kura sāks darbību 2021.gada janvārī.

Tieslietu ministrs norāda: “Koncentrējot vienuviet sarežģīto komercstrīdu iztiesāšanu, specializētās tiesas uzdevums ir parādīt, ka arī tos var izskatīt saprātīgos termiņos, un ātrāk atrisināt tiesiskās attiecības starp komersantiem.”

Vienlaikus J.Bordāns uzsver, ka Ekonomisko lietu tiesas izveidei Latvijā ir objektīva nepieciešamība. Ātra un efektīva tiesa – tā ir iespēja uzlabot uzņēmējdarbības vides drošību un piesaistīt investorus. Ilgtermiņā tas ir ieguldījums ēnu ekonomikas apjomu samazināšanā un iedzīvotāju labklājības līmeņa uzlabošanā. Mums ir svarīgi, lai tiesu sistēma strādā efektīvi un sabiedrības labā, tā J.Bordāns.

Konkursā uz desmit Ekonomisko lietu tiesas tiesneša amata vietām pieteikušies 94 pretendenti. Saskaņā ar jauno Rajona (pilsētas) tiesas un apgabaltiesas tiesnešu amata kandidātu atlases kārtību ir veikti visi nepieciešamie darbi, lai pēc komisijas izveides varētu uzsākt atlases procedūru, nodrošinot mācības pretendentiem.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI