DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
29. septembrī, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Pabriks tiksies ar Francijas Bruņoto spēku ministri

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

29. septembrī aizsardzības ministrs Artis Pabriks piedalīsies Francijas prezidenta Emanuela Makrona (Emmanuel Macron) oficiālajā sagaidīšanas ceremonijā un abu valstu delegāciju sarunās Rīgas pilī.

Francijas prezidenta vizītes otrajā dienā, 30. septembrī, A. Pabriks kopā ar abu valstu delegācijām noliks ziedus pie Brīvības pieminekļa un tiksies ar Francijas Bruņoto spēku ministri Floransu Parlī (Florence Parly), lai pārrunātu Latvijas un Francijas turpmāko sadarbību aizsardzības jomā un reģionālās drošības aktualitātes.

Jau ziņots, ka 29. un 30. septembrī Latvijā oficiālā vizītē ieradīsies Francijas prezidents Emanuels Makrons ar kundzi Brižitu Makronu (Brigitte Macron). Tā būs pirmā Francijas prezidenta vizīte Latvijā divpusējā formātā kopš prezidenta Žaka Širaka oficiālā apmeklējuma 2001. gadā.

Francijas Bruņoto spēku ministre F. Parlī uzturēsies vizītē Latvijā Francijas prezidenta delegācijas sastāvā.

Francija regulāri piedalās NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijā, rotācijas kārtībā nodrošinot pastāvīgu vienību klātbūtni Baltijas reģionā.

2017. gada 7. februārī Parīzē tika parakstīta Latvijas un Francijas starpvaldību vienošanās aizsardzības jomā, paredzot attīstīt divpusējās attiecības starp Latvijas un Francijas Aizsardzības ministrijām un bruņotajiem spēkiem tādās jomās kā drošības un aizsardzības koncepciju izstrāde, stratēģiskā komunikācija, aizsardzības un plānošanas politika, kiberaizsardzība, militārās informācijas un komunikācijas sistēmas un ar to saistītās tehnoloģijas, militārās mācības, iniciatīvas bruņojuma un militārā ekipējuma jomā, kara medicīna, valodu apmācība u.c

Francija ir viena no pirmajām valstīm, ar kuru Aizsardzības ministrija uzsāka sadarbību, un Francijas aizsardzības ministrs Pjērs Žoks (Pierre Joxe) bija viens no pirmajiem ārvalstu aizsardzības ministriem, kurš apmeklēja Latviju jau 1993. gada janvārī.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI