DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
28. septembrī, 2020
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība
1
1

Noslēdzas Zemessardzes 1. Rīgas brigāde dalība militāro mācību ciklā “Namejs 2020”

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Svētdien, 27. septembrī noslēdzās Zemessardzes 1. Rīgas brigādes dalība militāro mācību ciklā “Namejs 2020”.

Mācību ietvaros Zemessardzes 1. Rīgas brigādes vienības sekmīgi trenējās aizstāvēt galvaspilsētu no pretinieka – tika veiktas patruļas, ierīkoti slēpņi, patruļbāzes un kontrolpunkti, kā arī pirmo reizi veikta neplānotā kaujas gatavības pārbaude.

Mācību laikā arī tika apmācīti 1. Rīgas brigādes rezerves karavīri, kas mācību noslēgumā tika iekļauti kopīgo uzdevumu izpildē brigādes bataljonos. Tāpat sekmīgi tika trenēta Zemessardzes 1. Rīgas brigādes, Sauszemes spēku Mehanizētās kājnieku brigādes un NATO paplašinātās klātbūtnes Latvijā kaujas grupa savstarpējā sadarbība.

 “Pateicamies par sadarbību Valsts policijai un Rīgas pašvaldības policijai par intensīvu iesaisti apmācību procesa realizācijā, kas ir ļoti būtiski visaptverošās valsts aizsardzības koncepcijas kontekstā. Tāpat vēlos teikt lielu paldies juridiskajām un privātajām personām, kas piekrita savu zemes īpašumu izmantošanai militāro mācību nolūkiem, kas ar pavisam praktisku pienesumu apliecināja savu atbildību par tautu un valsti. Ļoti novērtējam arī pašvaldību atbalstu iedzīvotāju informēšanā par mācībām, kā arī pateicamies darba devējiem un mācību iestādēm par izpratni zemessargu neplānotās kaujas gatavības pārbaudes laikā. Civilmilitārās sadarbības stiprināšana arī turpmāk būs viena no mūsu galvenajām prioritātēm,” uzsver Zemessardzes 1. Rīgas brigādes komandieris pulkvežleitnants Aivars Krjukovs.

Jau ziņots, ka no 21. līdz 27. septembra Zemessardzes 1. Rīgas brigādes atbildības teritorijā – Rīgā, Jūrmalā, Babītes, Olaines, Mārupes, Ķekavas, Baldones, Iecavas, Vecumnieku, Bauskas, Stopiņu, Salaspils, Garkalnes, Carnikavas, Ādažu, Ropažu un Rundāles novados - notika Nacionālo bruņoto spēku militāro mācību cikls “Namejs 2020”, kas militārajos poligonos turpināsies līdz 4. oktobrim.

Mācību virsuzdevums bija pārbaudīt un pilnveidot vienību gatavību izvērsties valsts aizsardzības uzdevumu izpildei kā patstāvīgi tā arī kolektīvās aizsardzības sistēmas ietvaros.

Mācību cikla aktīvā fāze norisinājās ārpus militāriem objektiem, tajā skaitā pilsētvidē, kas ļāva apgūt kaujas iemaņas situācijās, kas iespējami pietuvinātas mūsdienu realitātei.

Zemessardze ir lielisks piemērs Latvijas pilsoņu brīvprātīgai iesaistei mūsu valsts aizsardzībā, kas ir visas mūsu sabiedrības kopēja atbildība. Zemessardze – tā ir iespēja ikvienam Latvijas pilsonim saliedētā komandā ne tikai apgūt militārās pamatiemaņas, bet arī iegūt noderīgas zināšanas un prasmes, kas nepieciešamas, lai krīzes situācijā aizsargātu savu ģimeni un aizstāvētu Latviju. Vienlaikus dienests Zemessardzē ir iespēja uzlabot savu vispārējo fizisko sagatavotību, veselību un paplašināt savu redzesloku, piedaloties militārajās mācībās gan Latvijā, gan ārvalstīs.

Zemessardzē nešķiro pēc tautības, izglītības, specialitātes vai pieredzes. Kandidātam ir jābūt Latvijas pilsonim no 18 līdz 55 gadiem ar valsts valodas zināšanām vismaz vidējā (B1) līmenī, bez kriminālās sodāmības, atbilstošu veselības stāvokli un fizisko sagatavotību. Pieteikuma iesniegšanai kandidātam jāsazinās ar dzīves vai studiju vietai tuvāko Zemessardzes vienību, zvanot uz tālruņa numuru 1811, rakstot uz e-pasta adresi esizemessargs@mil.lv vai personīgi ierodoties vienībā. Uzzini vairāk tīmekļvietnē www.zs.mil.lv!

Būt gatavam rītdienai nozīmē visu uzsākt šodien. Esi savas zemes sargs – stājies Zemessardzē!

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI