DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
25. septembrī, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Divās tirdzniecības vietās Saldus nu Brocēnu novados pārdevējas nepilngadīgajai pārdeva alkoholiskos dzērienus

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Šonedēļ Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Saldus iecirkņa Kārtības policijas nodaļas amatpersonas apsekoja vairākas tirdzniecības vietas Saldus un Brocēnu novados ar mērķi pārbaudīt, vai pārdevēji un veikalu vadītāji ievēro aizliegumu pārdot alkoholiskos dzērienus nepilngadīgajām personām.

Kopumā tika pārbaudīti seši veikali Saldus un Brocēnu novados un pārkāpumi konstatēti divos veikalos, kur pārdevējas nepārliecinājās par jaunietes vecumu un pārdeva viņai alkoholiskos dzērienus. Pārējās četrās vietās pārdevējas par jaunietes vecumu pārliecinājās, līdz ar to kontrolpirkums nenotika. Valsts policijā par konstatētajiem pārkāpumiem ir uzsākti procesi administratīvā pārkāpuma lietā.

Informējam, ka saskaņā ar Alkoholisko dzērienu aprites likumu, alkoholiskos dzērienus aizliegts pārdot personām, kuras ir jaunākas par 18 gadiem, un šīs personas nedrīkst tos iegādāties. Lai pārliecinātos par personas vecumu, mazumtirgotāja pienākums ir pieprasīt, lai persona uzrāda personu apliecinošu dokumentu. Tāpat Alkoholiskos dzērienus aizliegts pārdot personām, par kuru vecumu mazumtirgotājam ir pamatotas šaubas un kuras pēc mazumtirgotāja pieprasījuma neuzrāda personu apliecinošu dokumentu, kas apliecina šo personu vecumu. Par alkoholisko dzērienu pārdošanu personām, kuras ir jaunākas par 18 gadiem, piemēro naudas sodu juridiskās personas darbiniekam — pārdevējam — no 280 – 700 eiro, bet juridiskajai personai — no 700 līdz 7100 eiro.

Šādas pārbaudes tiek rīkotas regulāri un tiks rīkotas arī turpmāk.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI