DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
25. septembrī, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Rīgā izglābts Daugavā slīkstošs cilvēks

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 24.septembra plkst. 06.30 līdz 25.septembra plkst. 06.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 52 izsaukumus – 15 uz ugunsgrēku dzēšanu, no kuriem divi bija meža ugunsgrēki, 28 uz glābšanas darbiem, bet deviņi izsaukumi bija maldinājumi.

Vakar Rīgā tika izglābts cilvēks, kurš slīka upē. Ugunsdzēsēji glābēji, dodoties uz mācībām, pamanīja, ka Daugavā atrodas cilvēks, kurš mēģina peldēt, bet brīžiem pazūd zem ūdens. Glābēji nekavējoties steidzās palīgā, ienira upē, jo cilvēks jau bija zem ūdens, izcēla slīkstošo krastā un nodeva Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem.

Kuldīgas novadā ugunsdzēsēji glābēji no dīķa izcēla bojāgājušu cilvēku un nodeva Valsts policijas darbiniekiem.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji steidzās arī uz izsaukumiem, kur dega atkritumi, piededzis ēdiens, dārza māja, vieglā automašīna, dzīvojamā māja, riepas, ceļa norobežojošais stabs, elektrosadales skapis.

VUGD padoms gaidāmajām brīvdienām. Ja plānojat doties uz mežu vai purvu, parūpējieties par drošību vēl pirms došanās dabā! Ņemiet līdz uzlādētu mobilo tālruni un, ja iespējams, neejiet uz mežu vai purvu vienatnē. Lai izvairītos no apmaldīšanās, centieties iegaumēt vietu, kur esat iegājuši mežā un kur esat pārvietojušies!

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI