DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
25. septembrī, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Noziedzība

IDB kriminālvajāšanas uzsākšanai nosūtījis kriminālprocesu pret trim Valsts policijas amatpersonām

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Iekšējās drošības birojs (IDB) nosūtījis Rīgas tiesas apgabala prokuratūrai kriminālprocesu kriminālvajāšanas uzsākšanai pret trim Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Kārtības policijas pārvaldes Patruļpolicijas pārvaldes Ceļu policijas bataljona amatpersonām.

Minētās trīs Valsts policijas amatpersonas par administratīvā pārkāpuma - transportlīdzekļa vadīšanu alkohola reibumā - nefiksēšanu pieprasīja un pieņēma no kāda autovadītāja kukuli 300 eiro apmērā, tādējādi kriminālvajāšana pret šīm amatpersonām ierosināta par Krimināllikuma 320. panta trešajā daļā paredzēto noziedzīgo nodarījumu - kukuļa pieprasīšanu personu grupā pēc iepriekšējas vienošanās un pieprasītā kukuļa pieņemšanu.

2020. gada nogalē apritēs pieci gadi kopš IDB dibināšanas un šo gadu laikā biroja izmeklētie kriminālprocesi ir kļuvuši apjomīgāki un sarežģītāki – ir būtiski palielinājusies to izmeklēšanas efektivitāte, un to ietvaros tiek reģistrēts aizvien vairāk noziedzīgu nodarījumu, kā arī pieaug kriminālprocesā iesaistīto personu loks. IDB kopš tā dibināšanas vada Iekšējās drošības biroja priekšnieks Valters Mūrnieks.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI