DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
24. septembrī, 2020
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Rīgas domes, Zemessardzes, NBS un dienestu pārstāvji spriedīs par pilsētas gatavību krīzes situācijām

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Piektdien, 25. septembrī, pulksten 9.00 Rātsnamā notiks Civilās aizsardzības komisijas sēde, lai diskutētu par Rīgas pilsētas gatavību civilo krīžu situācijām, lemtu par nākotnes uzdevumiem saistībā ar civilās aizsardzības sistēmas pilnveidošanu, kā arī pārrunātu militāro mācību cikla “Namejs 2020” norisi. Pulksten 11.00 notiks preses brīfings, kurā sēdes dalībnieki informēs par pārrunāto un nolemto.

“Šīgada ārkārtējās situācija ir parādījusi, cik svarīga ir sadarbība starp dažādām valsts un pašvaldību institūcijām, īpaši Rīgai – lielākajai Baltijas pilsētai. Šis laiks pavēris iespējas Rīgas pašvaldībai veidot ciešas, savstarpēji uzticamas sadarbības attiecības ar Zemessardzi un operatīvajiem dienestiem, ne vien nodrošinot palīdzību grūtā brīdī, bet arī turpinot pilnveidot civilās aizsardzības plānu. Ceru, ka pagaidu administrācijas aizsāktā sadarbība turpināsies, neatkarīgi no vīrusa turpmākās izplatības, jo krīzes situācijas iestājas nebrīdinot. Par to šogad esam pārliecinājušies,” sacīja Edvīns Balševics, Rīgas pilsētas pašvaldības pagaidu administrācijas vadītājs.

Sanāksmē piedalīsies Rīgas domes pagaidu administrācijas pārstāvji, Rīgas mēra amata kandidāts Mārtiņš Staķis, Zemessardzes 1. Rīgas brigādes komandieris pulkvežleitnants Aivars Krjukovs, Aizsardzības ministrijas un Nacionālo bruņoto spēku pārstāvji.

Sēdē piedalīsies arī Rīgas pilsētas izpilddirektora pienākumu izpildītāja Iveta Zalpētere, Rīgas domes Labklājības un Satiksmes departamentu vadītāji, pašvaldības un valsts policijas pārstāvji, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta, Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta, VAS “Latvijas dzelzceļš”, SIA “Rīgas satiksme”, AS “Latvijas Valsts meži”, SIA “Rīgas meži”, SIA “Rīgas Siltums” un SIA “Rīgas ūdens” pārstāvji.

Sēde sāksies pulksten 9.00. Sanāksme norisināsies bez plašsaziņas līdzekļu dalības. Savukārt pulksten 11.00 notiks preses brīfings, kurā komisijas sēdes dalībnieki informēs par galvenajiem secinājumiem un nolemto.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI