DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
24. septembrī, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: E-vide

Jauni dati tiešraidē seminārā “Teritoriālā statistika un tās izmantošanas iespējas”

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Rīt, 24. septembrī, Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) un Latvijas Universitātes (LU) seminārā tiks prezentēta jauna eksperimentālā statistika, kas turpmāk būs noderīga dažādiem datu lietotājiem – gan pašvaldībām, gan valsts pārvaldei, gan ekonomistiem. No pl. 10.20 semināru varēs vērot tiešraidēwww.csb.gov.lv/teritoriju_statistika (https://csb.us13.list-manage.com/track/click?u=d766c9a1350adc537efca0e7f&id=49b25660c8&e=352cbc7414) . Tur pieejama arī semināra programma.

“Pirmo reizi demonstrēsim rīku, kas ļauj izvērtēt iedzīvotāju kustību un uzņēmumu un cilvēku radīto pievienoto vērtību dažādās teritorijās. Šis jaunais rīks sniegs atbalstu ekonomisko rādītāju analīzei pēc iedzīvotāja dzīvesvietas vai darba vietas. Ar tā palīdzību varēs analizēt teritorijā dzīvojošo darba vietu ģeotelpisko novietojumu un teritorijā notiekošās ekonomiskās aktivitātes – noskaidrot svarīgākās nozares, kurās strādā teritorijas uzņēmumi vai teritorijā dzīvojošie,” komentē CSP Informācijas un komunikācijas departamenta direktors Uldis Ainārs.

Nākamajās CSP prezentācijās tiks aplūkots, kā tiek modelēta faktiskās darba vietas teritorija, kā arī, kā tiek veidota un kāda statistika ir pieejama par blīvi apdzīvotām teritorijām. CSP arī informēs, kā norisinās gatavošanās 2021. gada tautas un mājokļu skaitīšanai.

“Karšu izdevniecība Jāņa sēta” aplūkos ekonomiskās aktivitātes mērījumus no citas perspektīvas. Baltijas Starptautiskais ekonomikas politikas studiju centrs iepazīstinās ar pētījumu par ekonomiskās aktivitātes novērtējumu Latvijas lielpilsētās. LU pievērsīsies eksperimentālajai statistikai kā papildu pētniecības instrumentam. Latvijas Pašvaldību savienība dalīsies ar teritoriālās statistikas izmantošanas pieredzi pašvaldību darbā. Semināru noslēgs uzņēmuma “Grupa 93” prezentācija, vai datos balstīti lēmumi ir mīts vai realitāte.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI