DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
24. septembrī, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Tava drošība

Vakar dzēsti 12 ugunsgrēki

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 23.septembra plkst. 06.30 līdz 24.septembra plkst. 06.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 46 izsaukumus – 12 uz ugunsgrēku dzēšanu, 21 uz glābšanas darbiem, bet 13 izsaukumi bija maldinājumi.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji steidzās arī uz izsaukumiem, kur dega

riepas, četros gadījumos atkritumi, papīru kaudze, divos gadījumos dārza mājas, skaidu un atkritumu kaudzes, vieglā automašīna, siena ruļļi, dzīvojamā māja.

Vakar plkst. 20.17 VUGD saņēma izsaukumu uz Alojas novadu, kur divi cilvēki bija apmaldījušies mežā. Raidot autocisternas skaņas signālu un sazinoties pa mobilo tālruni, tika norādīts virziens un cilvēki iznāca no meža.

VUGD atgādina: ievērojiet piesardzību dodoties uz mežu! Ņemiet līdz uzlādētu mobilo tālruni un, ja iespējams, neejiet uz mežu vienatnē. Lai izvairītos no apmaldīšanās, centieties iegaumēt vietu, kur esat iegājuši mežā un kur esat pārvietojušies!

Plkst. 18.38 tika saņemts izsaukums Tukumā, kur daudzstāvu dzīvojamā mājā bija jūtama gāzes smaka. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka dzīvoklī pie gāzes skaitītāja notiek noplūde, kuru nekavējoties novērsa, noslēdzot gāzes padevi ēkai. No ēkas tika evakuēti 18 iedzīvotāji, atvērti logi un durvis, lai izvēdinātu telpas. Notikuma vietu apsekoja arī Latvijas propāna gāzes pārstāvis un plkst. 20.26 iedzīvotāji varēja atgriezties mājokļos.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI