DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
23. septembrī, 2020
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Noziedzība

Valsts policija vairākos īpašumos Liepājā konstatē nelegālās cigaretes

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Šā gada pirmajā pusē, kad vēl spēkā bija Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodekss, Valsts policija Liepājā, reaģējot uz iedzīvotāju sniegto informāciju, uzsāka administratīvo lietvedību par to, ka kādā īpašumā Liepājā tiek glabātas nelegālās cigaretes. 

Šomēnes Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Liepājas iecirkņa Kārtības policijas nodaļas amatpersonas veica administratīvā pārkāpuma vietas apskati, iekļūstot četros dzīvokļos Liepājā, kur kopumā tika konstatētas un izņemtas 12 248 cigaretes bez Latvijas Republikas akcīzes markām, jeb 612 cigarešu paciņas. 

Šobrīd turpinās darbs administratīvās lietvedības ietvaros pret trim personām, no kurām divas personas jau iepriekš ir nonākušas policijas redzeslokā par administratīviem pārkāpumiem. Pie viena jau pērn Liepājas plisētas Pašvaldības policijas amatpersonas atrada un izņēma cigaretes.

Ņemot vērā to, ka lietvedība tika uzsākta laikā, kad spēkā bija cits likums, darbs arī turpinās šī likuma ietvaros. Saskaņā ar Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksu, par ar akcīzes nodokli apliekamo preču uzglabāšanas vai pārvietošanas (pārvadāšanas) noteikumu pārkāpšanu, kā arī par citiem šo preču aprites noteikumu pārkāpumiem, uzliek naudas sodu fiziskajām personām no 70 līdz 700 eiro.

Valsts policija informāciju par personām, kuras iegādājas, tirgo vai uzglabā nelegālās cigaretes, psihotropās un narkotiskās vielās, kā arī alkoholu, iegūst operatīvas darbības rezultātā, taču nereti, gluži, kā šajā gadījumā, Valsts policija informāciju par kāda iedzīvotāja pretlikumīgajām darbībām saņem no iedzīvotājiem, par ko likumsargi izsaka pateicību un aicina arī turpmāk ziņot par šāda veida pārkāpumiem.

Atgādinām, ka ziņot var pa tālruni 110, kā arī zvanot uz VP uzticības tālruni 67075444 (šis ir automātiskais atbildētājs, tāpēc informāciju precīzi jādefinē), vai arī rakstot uz e-pastu uzticiba@vp.gov.lv.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI