DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
22. septembrī, 2020
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Kultūra

Rīta rosme, badmintons, galda hokejs un līnijdejas Gaismas pilī

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Svētdien, 27. septembrī, no plkst. 10.00 līdz 17.00 Latvijas Nacionālā bibliotēka (LNB) rīkos Eiropas Sporta nedēļai veltītas sportiskas un izglītojošas aktivitātes. Reizi gadā Gaismas pils tiek nodota sporta profesionāļu, entuziastu un interesentu rīcībā, lai motivētu sabiedrību izkustēties un pievērsties veselīgam dzīvesveidam. Iepriekšējos gados LNB spēlēts basketbols, diskutēts par futbolu, notikušas cigun un fitnesa nodarbības, un periodikas krājuma svarcelšana, bet šogad – bibliotēkas lielajā vestibilā būs iespēja gan pilnveidot ķermeņa lokanību, gan spēlēt badmintonu un galda hokeju, gan pat apgūt pirmos soļus līnijdejās.

Visas aktivitātes paredzētas ikvienam interesentam neatkarīgi no vecuma, fiziskās sagatavotības un pieredzes. Dalība bez maksas.

PROGRAMMA

  • Plkst. 10.00–11.00

Rīta rosme kopā ar “DCH studijas” treneriem Kasparu Ozoliņu un Ralfu Upmani. Nodarbība VERVE – iespēja atrast mieru un labsajūtu plūstošās kustībās, ar mērķi uzlabot ķermeņa lokanību un nostiprināt dziļo muskulatūru.

Zemas intensitātes nodarbība. Nepieciešams ērts apģērbs un vingrošanas paklājiņš.

Pieteikšanās

  • Plkst. 11.00–16.00

Badmintons kopā ar Latvijas Badmintona federāciju. Iespēja uzspēlēt badmintonu bibliotēkas lielajā vestibilā, iepazīt spēles tehniku un noteikumus, piedalīties konkursos. Vēlams ērts apģērbs.

  • Plkst. 12.00–16.00

Galda hokejs kopā ar Latvijas Galda hokeja federāciju. Ikvienam būs iespēja uzspēlēt, uzzināt pirmos soļus un kombinācijas, izaicināt pasaules vadošos sportistus, kā arī vērot Pasaules čempiona paraugdemonstrējumus.

  • Plkst. 12.00–13.00
  • Plkst. 16.00–17.00

Līnijdejas kopā ar deju skolotāju un LNB darbinieci Baibu Bierni. Pamatsoļu kombināciju apguve, paraugdemonstrējumi un pozitīvas emocijas.

Līnijdejas ir demokrātiskas dejas, kas apvieno cilvēkus visā pasaulē, sniedzot kopības sajūtu. Tās domātas visām vecuma grupām, jo piemērojamas dažādas intensitātes pakāpēm un dejojamas jebkura stila mūzikā.

Nepieciešams ērts apģērbs un apavi.


Pieteikšanās uz nodarbību plkst. 12.00

Pieteikšanās uz nodarbību plkst. 16.00

Visas dienas garumā būs pieejama informācija par sporta nozares jauniegūtajām grāmatām un datubāzēm LNB Tehnoloģiju un dabaszinātņu lasītavas krājumā. Šī informācija būs īpaši noderīga sporta nozares studentiem, pētniekiem un citiem.

LNB telpās būs iespējams ievērot distanci no citiem cilvēkiem, kā arī dezinficēt un nomazgāt rokas. Aicinām arī katru apmeklētāju individuāli rūpēties par savu veselības stāvokli un izvērtēt to pirms pasākuma apmeklēšanas.

Sporta dienu Gaismas pilī rīko Latvijas Nacionālā bibliotēka sadarbībā ar “DCH studiju”, Latvijas Badmintona federāciju un Latvijas Galda hokeja federāciju.

Iniciators: Eiropas Komisija un Latvijas Sporta federāciju padome.

Eiropas Sporta nedēļa ir Eiropas Komisijas rosināta iniciatīva ar mērķi motivēt cilvēkus vairāk un biežāk būt kustīgiem, veicināt sportošanu un fizisko aktivitāti, kā arī – vairot izpratni par kustīguma ieguvumiem veselībai, darba spējām, vispārējai dzīves kvalitātei. Pasākuma galvenais moto ir #BeActive (Esi aktīvs!). Šogad Eiropas Sporta nedēļa Latvijā un citās valstīs notiek no 23. līdz 30. septembrim.

Plašāk par Eiropas Sporta nedēļu: www.beactivelatvia.lv

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI