DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
21. septembrī, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Labklājība

Tēvu dienas akcijas laikā sniegtas vairāk nekā 80 psiholoģiskās konsultācijas

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijas Bērnu un pusaudžu Uzticības tālrunis 116111 (turpmāk – Uzticības tālrunis) no 11. līdz 15. septembrim rīkoja akciju “Uzticības tālrunis tēviem”, lai sabiedrībā aktualizētu tēva lomu ģimenē un sniegtu informatīvu un psiholoģisku atbalstu tēviem. Akcijas laikā tika sniegta 81 psiholoģiskā konsultācija.

Akcijas laikā Uzticības tālruņa konsultantiem zvanīja ne tikai tēvi, bet arī bērnu mātes, citi radinieki utt. Kopumā akcijas laikā sniegtas konsultācijas 45 pieaugušajiem un 36 bērniem, tostarp 21 tēvam, septiņām mātēm, trim citiem radiniekiem utt.

Tēvu auditorijā aktuālākie jautājumi bija saistīti ar šķiršanās tēmu (par tikšanās iespējām ar bērniem, par to, kā paziņot šo lēmumu bērnam u.tml.), daudz jautājumu bijis arī par saskarsmes kārtību un bērna dzīvesvietas noteikšanu, tēva tiesībām saņemt informāciju par bērna veselību, attīstību un aprūpes jautājumiem. Vairākas sarunas veltītas tēvu bažām par bērnu aprūpi mātes ģimenē, kā arī pusaudžu disciplinēšanas problēmām utt.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI