DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
18. septembrī, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Satiksme

No lielajiem satiksmes infrastruktūras projektiem ieguvēji būs reģionu iedzīvotāji un uzņēmēji

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Turpmākajos gados īstenojot vairākus satiksmes infrastruktūras attīstības projektus, arī Pļaviņu novada iedzīvotāji un uzņēmēji iegūs ātrākus un labākus transporta savienojumus. Veicot tehniskus uzlabojumus dzelzceļa līnijā Rīga–Daugavpils, būs iespējams palielināt vilcienu kustības ātrumu. Arī valsts autoceļu programmā 2020.-2040. gadam paredzētā ātrgaitas šosejas izbūve posmā Koknese – Pļaviņas – Kūkas, ko varētu pabeigt līdz 2030. gadam, ļaus apkārtējo novadu iedzīvotājiem ātrāk nokļūt galamērķos, vienlaikus no intensīvas satiksmes atslogojot pilsētu.  Šos un citus satiksmes infrastruktūras jautājumus satiksmes ministrs Tālis Linkaits, reģionālās vizītes ietvaros apmeklējot Pļaviņas, šodien pārrunāja ar Pļaviņu novada domes priekšsēdētāju Aigaru Luksu.

Ministrs arī aicināja pašvaldību izrādīt savu iniciatīvu, lai valsts veloceļu attīstības plānos iekļautu veloceļa savienojumu no Pļaviņu pilsētas robežas līdz Spuņģēniem, kas Pļaviņu iedzīvotājiem ļaus tālāk ērti un droši ar velosipēdu nokļūt līdz pat Jēkabpilij.

Savukārt vairāki citi pašvaldībai svarīgi ceļu savienojumi jau iekļauti to ceļu sarakstā, ko paredzēts rekonstruēt administratīvi reģionālās reformas ietvaros, nodrošinot reģionu sasniedzamību un savienojumus.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI