DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
17. septembrī, 2020
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Satiksme
1
1

Satiksmes ministrs: pierobežas novadu sasniedzamība ir svarīga reģionu iedzīvotājiem un uzņēmējdarbībai

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Pierobežas novadu sasniedzamība šo reģionu iedzīvotājiem un uzņēmējiem ir svarīga gan nepieciešamo pakalpojumu saņemšanai, gan lai veicinātu labākas attīstības iespējas, reģionālās vizītes ietvaros tiekoties ar Vaiņodes un Priekules novadu pašvaldību vadītājiem, uzsvēra satiksmes ministrs Tālis Linkaits.

Latvijas ceļu saimniecības sakārtošanai finansējums nav pietiekams, tāpēc valdības šogad papildus piešķirtie 75 miljoni eiro Covid-19 ekonomisko seku mazināšanai ir labs papildinājums ceļu projektu īstenošanai Latvijas reģionos. Arī ceļa seguma atjaunošanas darbi un ūdens novades sistēmas sakārtošana uz autoceļa Priekule – Vaiņode (P135), ko abu novadu iedzīvotāji gaidīja vairāk nekā 10 gadus, īstenota papildus piešķirto līdzekļu ietvaros.

Nākamgad paredzēts pasūtīt būvprojektu autoceļam Priekule – Lietuvas robeža (P114), kas tāpat ir svarīgs pierobežas novadu iedzīvotājiem un sadarbībai ar Lietuvas kaimiņiem, apliecināja ministrs. Būvniecības darbi šai ceļa posmā būs atkarīgi no pieejamā finansējuma. Ir uzsāktas sarunas ar Lietuvas Transporta ministriju par iespēju Liepājas – Skodas maršrutā atbalstīt regulārus pasažieru pārvadājumus, informēja Tālis Linkaits.

Vizītes ietvaros satiksmes ministrs kopā ar Vaiņodes pašvaldības vadītāju Visvaldi Jansonu apmeklēja kādreizējās Vaiņodes dzelzceļa stacijas ēku, kas pēc pārbūves līdz gada nogalei varētu kļūt par labu vietu novada tūrisma attīstībai un piedāvās telpas vietējai uzņēmējdarbībai.

Ar Priekules novada domes vadītāju Viju Jablonsku satiksmes ministrs pārrunāja iespēju pašvaldībai nodot kādreizējās Liepājas – Priekules dzelzceļa līnijas posmu, sakaru kvalitātes uzlabošanu attālākajās novada apdzīvotajās vietās, autoceļu ikdienas uzturēšanas jautājumus un citus satiksmes infrastruktūras attīstībai nepieciešamos darbus.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI