DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
17. septembrī, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Rīgas pašvaldības skolās ēdināšanas pakalpojumus sniegs saskaņā ar iestādes izvēlētajiem mācību modeļiem

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Lai sabalansētu mācību procesa organizēšanu un epidemioloģisko prasību ievērošanu Rīgas pašvaldības skolās, kurās mācības notiek vai notiks, izvēloties kādu no Izglītības un zinātnes ministrijas rekomendētajiem mācību procesa īstenošanas modeļiem, ceturtdien, 17.septembrī, Rīgas domes pagaidu administrācija pieņēma lēmumu segt ēdināšanas (pārtikas paku) izdevumus no pašvaldības budžeta līdzekļiem izglītojamajiem, kuri apgūst pamatizglītības vai vispārējās vidējās izglītības programmu Rīgas pašvaldības izglītības iestādēs attālinātā mācību darba organizācijas formā.

Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments ir apkopojis informāciju par skolu izvēlētajiem modeļiem, kā arī veicis pārrunas ar pakalpojuma sniedzējiem skolās, lai ēdināšanu pakārtotu skolēnu mācību procesam un pielāgotu to iestādes izvēlētajiem modeļiem. Arī skolēnu ēdināšanas pakalpojums tiks sniegts saskaņā ar izvēlētiem modeļiem, gan klātienē  nodrošinot audzēkņiem siltas pusdienas, gan attālināti – izsniedzot pārtikas pakas.

Pašvaldības izglītības iestādēm sadarbībā ar ēdināšanas pakalpojuma sniedzējiem būs jāorganizē pārtikas paku komplektēšana atbilstoši normatīvo aktu prasībām un izsniegšana.

Pārtikas paku izmaksas tiks segtas, veicot norēķinus atbilstoši publiskā iepirkuma rezultātā noteiktajām cenām, nepārsniedzot maksu par pusdienām 1,42 eiro dienā. No pašvaldības budžeta segs arī papildu izdevumus, kas saistīti ar higiēnas un dezinfekcijas līdzekļu un iekārtu iegādi, kā arī papildus darbaspēka izmaksas, lai veiktu īpašus epidemioloģiskās drošības pasākumus pārtikas paku komplektēšanā un izdalē.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI