DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
Kuldīgas novada pašvaldība
Ineta Zvirbule, Nekustamo īpašumu nodaļas nekustamo īpašumu speciāliste
17. septembrī, 2020
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības
2
2

Kuldīgā viesosies izstāde “ROTU BALSIS”

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Šī gada 19.septembrī Kuldīgas vecajā rātsnamā tiks atklāta iedvesmojoša rotu un fotogrāfiju izstāde “ROTU BALSIS”. “Baltu Rotas” sadarbībā ar a cappella grupu “Latvian Voices” apvienojušies kopprojektā, kura rezultātā tapa īpaša rotu kolekcija, kas caurvij pagātnes, tagadnes un nākotnes satikšanos.

Šī neparastā izstāde Kuldīgā viesosies, godinot Baltu vienotības dienu, kura tiek atzīmēta par godu 1236. gadā notikušajai Saules kaujai, kurā žemaišu un zemgaļu apvienotais karaspēks iznīcināja apvienoto krustnešu karaspēku.

Izstāde apvieno trīs mākslas veidus, proti – rotu dizainu, fotogrāfiju un mūziku, rosinot mūsdienu cilvēkus apzināties savu izcelsmi un idenditāti.

Izstāde Kuldīgā būs skatāma līdz 25. oktobrim. Apmeklētājiem būs iespēja iepazīties ar rotām, kas tapušas par godu “Baltu Rotu” ceturdaļsimtgades jubilejai. Papildus galvenajai izstādes tēmai apmeklētājiem būs iespēja apskatīt arī citas rotas, piemēram, būs izcelta kazas un vilka tēma, būs redzami saules motīvi, senie amuleti un Baltijas jūrmalas akmeņi, kas meistarīgi ietērpti sudrabā un bronzā. Tas papildinās priekšstatu par senā un mūsdienu cilvēka rotāšanās paradumiem un jaunām dizaina līnijām. Izstādes atklāšanas dienā interesentiem būs iespēja arī iegādāties rotas gan no jaunās, izstādē prezentētās, gan gadu gaitā iemīļotākajām “Baltu Rotu” tēmām.

“Mums ir patiess prieks un pagodinājums viesoties Kuldīgā. Īpaši tāpēc, ka šī ir viena no skaistākajām Latvijas pilsētām – pērlēm, kur radošiem un kultūru mīlošiem cilvēkiem ir izdevies saglabāt un savienot senatni ar mūsdienām. Līdzīgas sajūtas raisās domājot par mūsu izstādes konceptu. Kā saka mūsu galvenā dizainere Inita Straupe, gan “Latvian Voices”, gan “Baltu Rotas” nebaidās eksperimentēt ar seno mantojumu, sapludinot žanrus un stilus, bet vienmēr paliekot spilgti un oriģināli,” pasākumu komentē “Baltu Rotu” attīstības vadītāja Laura Geistarde – Šube.

Gadu gaitā uzņēmuma “Baltu Rotas” veidotie darbi ir priecējuši ne tikai vietējos un ārzemju dizaina piekritējus, bet arī tikti izstādīti starptautiska mēroga izstādēs, kā arī rotas izvēlētas kā dāvanas augstām pašmāju un ārvalstu amatpersonām, piemēram, Dānijas karalienei Margrētei, Hilerijai Klintones kundzei un Norvēģijas karaliskajam pārim.

Labs saturs
2
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI