DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
17. septembrī, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Vakar pieciem cilvēkiem sniegta palīdzība izkļūšanai no meža

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 16.septembra plkst. 06.30 līdz 17.septembra plkst. 06.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 48 izsaukumus – deviņus uz ugunsgrēku dzēšanu, 30 uz glābšanas darbiem, bet deviņi izsaukumi bija maldinājumi.

Vakar VUGD saņēma divus izsaukumus, kur bija nepieciešama ugunsdzēsēju glābēju palīdzība, lai apmaldījušies cilvēki izkļūtu no meža. Raidot autocisternas skaņas signālu un sazinoties pa mobilo tālruni, ugunsdzēsēji glābēji norādīja virzienu un Kandavas novadā no meža iznāca trīs apmaldījušies cilvēki, bet Talsu novadā – divi cilvēki.

Lai došanās un atrašanās mežā nebeigtos ar apmaldīšanos, pamatīgu izbīli vai pat veselības un dzīvības apdraudējumu, VUGD aicina iedzīvotājus rūpēties par savu drošību pirms došanās mežā! Ja saprotat, ka pašu spēkiem nespēsiet izkļūt no meža, negaidiet tumsas iestāšanos, zvaniet glābējiem pa tālruni 112 un nosauciet pēc iespējas konkrētākus orientierus!

Ar ieteikumus, lai neapmaldītos mežā, iespējams iepazīties šeit: www.vugd.gov.lv/lat/drosibas_padomi/atpusoties_pie_dabas/4826-ieteikumi-lai-neapmalditos-meza

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI